Vagtler med brisler og gedeost

Vagtler med brisler og gedeost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Hønsefugle - Vagtler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
8 vagtler
250 g.kalvebrisler
100 g.gedeost
80 g.friske morkler
1 dl.hvidvin
3 spsk.cognac
1 melon
 citronsaft
150 g.smør
 salt
 peber
 
 Courtbouillon:
1 lilleløg
1 gulerod
 peberkorn
 timian
 laurbærblad
 en smule eddike
 vand
 
Opskrift:
Gnid vagtlerne med salt og peber, brun dem hurtigt i en stegegryde og sæt gryden i en 200 grader varm ovn, ca. 20 min. Skær melonen i kugler med en lille skarp ske eller et kuglejern, og mariner frugten i citronsaft. Kog courtbouillonen 20 min. og blancher brislerne heri 5 min. Fjern hinder og sener, skær brislerne ud som medaljoner og steg dem forsigtigt i smør. Læg gedeosten over brislerne, gratiner dem kort i ovnen og hold dem varme. Steg morklerne hurtigt på en varm pande, tilsæt skyen fra vagtlerne, hvidvin og cognac og kog saucen ind. Tilsæt stykker af koldt smør – saucen må ikke koge, efter smørret er kommet i.

Anret vagtlerne på portionstallerkener med gratinerede brisler, melonkugler og morkelsauce. Pynt med lidt bredbladet persille.





karakterer:
Opskriften er vist 9592 gange,
og udskrevet 198 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
rimlig men ikke egnet til selskaber