Landtærte med abrikos og kirsebær
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Indsendt : Red : |
|
|
Rør mel, sukker og salt sammen i en skål. Tilsæt smørret og gnid det sammen med de øvrige ingredienser. Bland tilstrækkeligt vand i til at danne en sammenhængende dejkugle. Form kuglen til en flad dejplade og stil den i køleskabet i mindst 1 time.
Forvarm ovnen til 200°C. Kom bagepapir på en bageplade. Rul dejen ud til en cirkel på et melbestrøet underlag og overfør cirklen til bagepladen. Halvér abrikoserne (eller brug abrikoser fra dåse) og fjern stenene fra dem og kirsebærrene. Bland melet og 1/4 af sukkeret i en lille skål. Drys blandingen over hele dejfladen, undtagen en bort på 2 cm hele vejen rundt. Placér de halverede abrikoser tæt sammen oven på melblandingen, stadig med en bort på 2 cm. Fordel kirsebærrene over abrikoserne. Drys med resten af sukkeret. Fold dejborten op over fyldet, så den danner en kant på tærten. Pensl dejen med smeltet smør og drys lidt sukker oven på. Bag tærten til dejen er sprød og frugtstykkerne møre, ca. 1 time. Pensl evt. tærten med noget af det fraløbne frugtsaft. Løft forsigtigt tærten og bagepapiret over på en rist og lad tærten køle af. Løsn forsigtigt tærten fra bagepapiret med en paletkniv eller lignende. Servér tærten på et fad. |
|
Opskriften er vist 6443 gange,
og udskrevet 113 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne