Vagtler i vindruesauce

Vagtler i vindruesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Hønsefugle - Vagtler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 vagtler
4 stykker spæk eller tyndt skåret bacon
1 spsk.smør
12 enebær
4 dl.hvidvin
150 g.grønne vindruer uden sten
75 g.smør
800 g.store, melede kartofler
2 løg
1.5 dl.ymer
3 spsk.hvedemel
2 æg
 salt
 peber
2 æbler
0.5 knoldselleri
 sennep
 cremefraiche 18% eller ymer
 evt honning
 
Opskrift:
Vagtlerne omvikles med spækket og steges i smør i en gryde ved kraftig varme, til de er brunede. Så skrues der ned og enebærrene, der er knust let i en morter, tilsættes. Efter 3-4 minutter tilsættes hvidvin, og vagtlerne koger heri i ca. 15 minutter under låg. Når de er møre ved låret (prøv med en kniv helt ind til benet) tages vagtlerne op af gryden og pakkes i folie.

Saucen sies og koger lidt ind, inden der piskes smør i eller den blendes med smørret, der jævner saucen. Herefter må den ikke koge, og man kommer nu de skyllede druer i for blot at lade dem lune lidt.

Som tilbehør serveres en kartoffelrivekage af groft revne kartofler og løg, der blandes med ymer, mel, æg, salt og peber og steges i ovnen ved 250 grader i 35 minutter. Desuden serveres en salat af æbler og selleri i tern (sidstnævnte kan lige blancheres i eddikevand) med creme fraiche eller ymerdressing smagt til med sennep og evt. honning.





karakterer:
Opskriften er vist 20391 gange,
og udskrevet 695 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
den er virkelig god men svær at lave!