Rejesuppe med citrongræs

Rejesuppe med citrongræs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 dl.kogte rejer med skal
1 tsk.vindruekerneolie
5 dl.fiskebouillon (eventuelt grøntsagsbouillon)
5 cm.citrongræs delt på langs
0.5 tsk.reven limeskal (eventuelt citronskal)
1 spsk.limesaft (eventuelt citronsaft)
1 tsk.fiskesauce
1 tsk.hakket chili uden kerner
0.25 tsk.sukker
1 stilkbladselleri
 Friske korianderblade
 
Opskrift:
Pil rejerne. Rist rejeskallerne i lidt olie på en stegepande eller i en wok til skallerne skifter til rød farve. Tilsæt bouillon og lad fonden koge ca. 15 minutter.

Hæld fonden gennem en sigte ned i en skål og hæld derefter fonden tilbage i gryden. Kassér skallerne. Kom citrongræs, limeskal, limesaft, fiskesauce, chili og sukker i fonden og kog ved svag varme i 10-15 minutter.

Tilsæt bladselleriskiver og lad dem koge med et par minutter. Tilsæt rejer så de bliver varme lige før servering. Servér suppen drysset med friske korianderblade.

Suppen er god som forret eller frokostret og kan serveres med en skål ris til.

Tips:

Persille kan anvendes i stedet for korianderblade.





karakterer:
Opskriften er vist 7638 gange,
og udskrevet 149 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu