Stærk rejesuppe (Thom Yam Gung)
Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer Oprindelsesland : Thailand Indsendt : Red : |
|
|
Rens rejerne og skær dem halvt igennem på langs fra rygsiden
Pil løgene og flæk dem på langs i fire stykker
Skær tomaterne i kvarte
Knus citrongræsstilkene med det flade af en stor kniv eller køkkenøkse og bind en knude på dem
Rens svampene og skær dem i kvarte
Knus kaffirblade og chili, så saften kan trænge ud
Tilberedning: Varm vandet op i gryden til det næsten koger Tilsæt alle ingredienser undtagen rejer Kog igennem i fem minutter mens der af og til røres rundt Tilsæt rejer Når suppen igen begynder at koge tages den af varmen og er klar. Tips: Pas på at rejerne ikke koger for længe,- så bliver de seje Snittet i ryggen på rejerne bevirker at de folder sig ud ligesom en sommerfugl når de kommer i den varme suppe. Jasminris kan spises som tilbehør. Tips: Thom Yam kendes over hele Thailand. Det er en rig suppe kogt på forskellige råvarer: F.eks. kylling eller skaldyr. Mest udbredt og kendt er nok suppen kogt på store rejer. Får du den i Thailand er den ofte MEGET stærk, og da det er en suppe kan den godt brænde meget på læberne. Rigtigt tillavet er det dog så stor en smagsoplevelse at det rigeligt er alle pinsler værd. |
|
Opskriften er vist 19702 gange,
og udskrevet 506 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne