Stærk rejesuppe (Thom Yam Gung)

Stærk rejesuppe (Thom Yam Gung), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 l.vand
200 g.tigerrejer
3 scalotteløg
4-5 små cherrytomater
2 stilkecitrongræs
2 spsk.fiskesovs
4 skiver frisk galangarod
150 g.markchampignon
5 kaffirblade (Bai makluud)
0.5 kopcitronsaft
5-6 friske chili (Prik kii nuu)
0.5 tsk.knust hvid peber
2 tsk.sød chilipasta (Nahm prik phou)
 
Opskrift:
Rens rejerne og skær dem halvt igennem på langs fra rygsiden Pil løgene og flæk dem på langs i fire stykker Skær tomaterne i kvarte Knus citrongræsstilkene med det flade af en stor kniv eller køkkenøkse og bind en knude på dem Rens svampene og skær dem i kvarte Knus kaffirblade og chili, så saften kan trænge ud

Tilberedning:
Varm vandet op i gryden til det næsten koger Tilsæt alle ingredienser undtagen rejer Kog igennem i fem minutter mens der af og til røres rundt Tilsæt rejer Når suppen igen begynder at koge tages den af varmen og er klar.

Tips:
Pas på at rejerne ikke koger for længe,- så bliver de seje Snittet i ryggen på rejerne bevirker at de folder sig ud ligesom en sommerfugl når de kommer i den varme suppe. Jasminris kan spises som tilbehør.

Tips:

Thom Yam kendes over hele Thailand. Det er en rig suppe kogt på forskellige råvarer: F.eks. kylling eller skaldyr. Mest udbredt og kendt er nok suppen kogt på store rejer. Får du den i Thailand er den ofte MEGET stærk, og da det er en suppe kan den godt brænde meget på læberne. Rigtigt tillavet er det dog så stor en smagsoplevelse at det rigeligt er alle pinsler værd.





karakterer:
Opskriften er vist 19702 gange,
og udskrevet 506 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu