Rejesuppe med safran

Rejesuppe med safran, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 spsk.smør
1 stor fintskåret gulerod
 Fintahkket chalotteløg
5 dl.god fiskebouillon
0.5 g.stødt safran
1-2 dl.hvidvin
1 stor flået tomat
2 spsk.klippet dild
3 dl.letpisket piskefløde
 Salt
 peber
500 g.pillede kogte skalrejer
4 spsk.cremefraiche
1 tsk.revet peberrod eller presset hvidløg
 
Opskrift:
Steg gulerod og løg møre i smørret uden det tager farve. Tilsæt fiskebouillon. Lad det koge sagte under låg i ca. 5 min.

Opløs safranen i lidt af vinen. Rør det i gryden sammen med den resterende vin. Tilsæt tomatkød i terninger og dild. Lad det snurre et par min.

Rør fløden i og smag til med salt og peber. Tilsæt rejerne og varm suppen op. Den må ikke koge.

Bland cremefraiche med peberrod eller hvidløg. Server suppen i portionsskåle med små klatter cremefraiche og evt. butterdejsfisk.





karakterer:
Opskriften er vist 9120 gange,
og udskrevet 152 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-09 16:14:04
Det er synd og skam, at der ingen kommentarer er til denne opskrift endnu - det vil jeg gerne råde bod på! Den smager simpelthen fantastisk, og alle jeg har budt den kommer i den syvende himmel. Jeg bruger en dåse hakkede tomater i stedet for en stor flået tomat. Lidt cayennepeber og Thaifond... gør også underværker. Rejerne, der koger jeg selv 500 g kinarejer, som koger 10-15 min i 1 liter vand, som er tilsat er tilsat 2 spsk. salt og 1 tsk sukker. SÅ går suppen rent ind!!! PRØV DET :-)