Røget dyrekølle med tranebærcreme
Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Den røgede dyrekølle, lægges i fryseren, ikke så den er stivfrosset, men bare så den er frosset i kanten, så er den lettere at skære i tynde skiver.
Sukkeret smeltes i en gryde, ligesom man gør til brunede kartofler, tilsæt en lille klat smør, og kom tranebærrene i, vend rundt i sukkermassen, så bærrene koger lidt ud. Derefter tilsættes creme fraiche og cremen smages til. Køllen anrettes på salatbladene, revet i mindre stykker, og cremen ved siden af. Pynt med lidt kørvel og lun flutes. |
|
Opskriften er vist 123847 gange,
og udskrevet 3369 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Bent Haagen Hansen - 2022-08-28 13:03:42 Opskriften på tranebærcreme er efter min mening skrevet forkert. - Kan umuligt koge tranebær ud i karamellen - som det nu bliver beskrevet. - Gør i stedet det - når karamellen er klar, tilsæt tranebærrene - såvel friske eller tørrede og vend rundt - derefter en tilsættes en smule vand som opløses i karamellen og så tilsættes tranebærrene og småkoger derefter i lagen - Lagen må ikke koges helt tør for vand. - Lad tranebærrene nu køle en smule ned og tilsæt så 38% creme fraiche. Gerne mere ind der står i opskriften. - Det er dig der selv bestemmer hvor cremet den skal være. - Tranebærcremen smager ellers udmærket til røget ting, da det søde møder det røget og salte. Kirsten - 2020-10-30 08:22:33 Der stod ikke at det skulle være friske tranebær, så jeg brugte tørrede, det blev ikke godt tilbehør. Kirsten - 2020-10-30 08:20:57 Brugte beklageligvis også tørrede tranebær, så synes ikke om opskriften, mangler frisk smag Karin - 2012-06-10 19:36:25 Vil gerne bruge denne ret til vores kobberbryllup,men kan ikke finde nogen steder hvor der står hvad slags vin man servere til Katrine - 2010-01-08 16:59:10 Glemte at skrive at creme fraiche behøver ikke at være den fede. Katrine - 2010-01-08 16:57:30 Der mangler angivelse til hvor mange personer dressingen er til, lavede til 9 voksne nytårsaften og der var rigeligt(måske alt for meget)tilbage Jeg brugte lidt mindre(end angivet)friske tranebær og meget mindre sukker så den blev lidt mere syrlig ellers en god anderledes dressing til røget kød. JB - 2009-01-07 17:48:57 Jeg har ladet tranebærrene køle af inden creme fraichen, og det blev en lækker lidt syrlig creme til dyrekøllen (der skal bruges rå (ikke tørrede) tranebær. rosen - 2007-10-08 09:30:04 jeg jegt er ikke imponeret, sød, klistret og tranebærren mister sin friste syrlige smag JC - 2006-12-20 20:16:19 Skal tranebærrene køle af før creme fraiche tilsættes? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne