Dyreragout med tranebær og svampe
Hovedingrediens : Rådyr - Dyresmåkød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løg og hvidløg sautere s i olien, til de er klare. Skru op, tilsæt kødet og brun det godt. Mel drysses på og stegningen fortsætter yderligere et par minutter. Rødvin og rødvinseddike hældes ved, det koger lidt ned, vand hældes på. Enebær, nelliker og peberkorn pakkes i gaze og puttes ved sammen med resten af krydderierne.
Koger til kødet er mørt 1-2 timer, afhængig af om det er bov eller kølle.
Tranebær varmes forsigtigt op i honning og stilles til side. Krydderiposen tages op af gryden sammen med appelsinskal og stilkene af timian og rosmarin. Saucen jævnes evt. Tranebærrene vendes forsigtig i ragouten, så de ikke går i stykker. Der smages til med salt og peber. Svampe renses og ordnes i ensartede grove stykker. Lige før servering ristes de ved hård varme i olie, sammen med hvidløgene. De krydres med salt og peber, den hakkede persille vendes i. Svampene anrettes i ragouten og henover. Kartoffelmos på citronskiver: Kartoflerne skrælles og koges hele uden salt. Når de er møre, presses de igennem et kartoffelmosjern. Bagefter piskes de på røremaskine eller håndmikser med smør og æggeblommer. Smages til med salt og peber. Citronerne skæres i tynde skiver, herpå sprøjtes mosen med en stjernetyl. De kan med fordel laves dagen før og sættes på køl. Fløden piskes let og smages til med sennep, salt og peber. Der sættes en lille klat på hver kartoffelanretning, før de bages ved 200 grader C. alm. ovn, til de er gyldne og gennemvarme. |
|
Opskriften er vist 47503 gange,
og udskrevet 1536 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Mette Pedersen - 2009-01-20 13:25:13 God idé med kartfoffelmosen, det ser rigtig flot ud. Dog synes jeg, citronsmagen bliver for voldsom, især fordi smagen bliver bitter, når citronerne bliver bagt. Man kan sagtens bage kartoffelmosen direkte på bagepapiret. Ilse - 2005-01-01 01:01:01 Det ser spændende ud, vi prøver. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne