Dyrestek med rosenkål

Dyrestek med rosenkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr

Ukendt oprindelseslandKilde : Matopskrifter.no

Indsendt :     

Ingredienser:
1.5-2 kg.dyresteak
 salt
 pepper
2 kg.rosenkål
 
 Marinade:
3 løg
3 gulerødder
2 fedhvidløg
 timian
 laurbærblad
3 dl.eddike
3 dl.rødvin
3 dl.vand
 olie
1 dl.ribsgelé til saucen
 
Opskrift:
Gnid kødet med salt og peber.

Svits skivet løg, hakket hvidløg og gulerodsskiver i lidt olie. Tilsæt krydderier og hæld eddike, vin og vand ved. Gi marinaden et opkog. Afkøl den. Lad steaken trække i marinaden natten over.

Læg steaken i ovnfast et fad og hæld vel halvparten af marinaden over den. Steg ved ikke for stærk varme til den er mør på 175 grader. C i 1 3/4 - 2 timer. Den kan gerne være svagt rosa indeni.

Tag steaken op og hold den varm.

Hæld skyen med grønsagerne gennem en sigt, så grønsagerne moses.

Varm saucen og smak den til med ribsgelé og mere salt og peber. Den skal smage friskt af pepper.

Kok rosenkål i letsaltet vand mens stegen står i ovnen. Hæld kogevandet fra og la kålen rende godt af. Vend rosenkålen i lidt smør før servering.





karakterer:
Opskriften er vist 12450 gange,
og udskrevet 173 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu