Braiseret rådyrhals

Braiseret rådyrhals, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrhals

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Braiseret rådyrhals, billede 4 Braiseret rådyrhals, billede 1 Braiseret rådyrhals, billede 2 Braiseret rådyrhals, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 rådyrhalse
2 spsk.olie
200 g.løg
200 g.gulerødder
50 g.porre
250 g.knoldselleri
 
70 g.tomatpure koncentreret
2 kvistetimian
15 dl.vand
 salt
 peber
 
 Sauce:
 maizena majsstivelse
 
Opskrift:
Skræl gulerødder, knold-selleri og løg, og rengør porren grundigt. Hak løget groft, og skær gulerødder, porre og knoldselleri i tern.

Varm olien op i en gryde, brun rådyrhalse og grønsagerne deri. Tilsæt tomatpuré, lidt timian og kom vand i til det hele lige er dækket.

Når det koger skummes grundig med en hulske, tilsæt så ca. 1 tskf. salt. Lad herefter det hele koge i ca. 2-2 1/2 time og skum engang imellem undervejs.

Når tiden er gået, eller det vil sige når halsene er kogt så kødet næsten falder fra benene, så tages halsene op. Væden (fonden) sies over i en anden gryde, og det koges ned til en kraftig konsistens.

Kødet pilles af halsbenene og skæres/plukkes i små stykker og blandes med de kogte grøntsager.

Pensl fire portionsforme med olie og klem blandingen heri. Herefter kan de stilles på køl til dagen efter, men kan selvfølgelig også anvendes straks.

Varm formene ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Imens smages saucen til. Er det nødvendigt kan den jævnes lidt med maizena og smages til med salt og peber.

Tips:

Formene vendes ud på varme tallerkener og lidt af saucen hældes ved resten serveres a part. Retten gør sig bedst med en god kartoffelmos og et drys friskhakket persille. Drikkevarer: Øl, vand eller en god kraftig rødvin. Velbekomme!





karakterer:
Opskriften er vist 107285 gange,
og udskrevet 3622 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-22 15:38:48
Fantastisk ret - har lavet den mange gange - en god måde og få brugt Dyrehalsene på. Plejer og fryse nogle portioner ned så der er nem mad. Vil give Per ret mht til portioner

  -   2019-06-10 19:42:07
Rigtig god ret. Lavede den med mørkt øl. Og rösti til.

  -   2017-04-11 17:56:14
En fantastisk lækker ret

  -   2016-01-25 16:53:27
En lille sjat fløde i sovsen, gør underværker.

  -   2014-09-04 18:32:14
Kvist; lille, tynd (evt. bladbærende) gren der skyder ud som det yderste led på et træ eller en busk kilde: ordnet.dk

  -   2012-10-27 11:38:55
hvad er en kvist?

  -   2011-06-16 20:21:21
Brugte mørkt øl istedenfor vand at koge det i, smager fantastisk

  -   2010-01-19 08:51:16
Nu er der jo forskel på halse, vi brugte 2 hele halse, og der var rigeligt til 4, kunne godt havde været 2 mere med.