Nøddelagkage bund

Nøddelagkage bund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse bunde

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Nøddelagkage bund, billede 4 Nøddelagkage bund, billede 1 Nøddelagkage bund, billede 2 Nøddelagkage bund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 æg
150 g.sukker
150 g.hvedemel
0.5 tsk.bagepulver
120 g.hasselnødder
40 g.smør
1 tsk.vaniljesukker
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 175 grader C.
Smør og drys mel i en 23 cm springform og sæt den til side.

Pisk æg og sukker sammen over vandbad i 5 min eller til den begynder at blive tyk. Tages af varmen og piskes til den er kølet lidt af.

Sigt mel og bagepulver i en anden skål, og rør det i æggemassen. Rør hakkede nødder i Pisk forsigtigt den smeltede smør og vaniljesukker i. Hæld dejen i springformen.

Bag i 30-35 min. Tag ud. Kagen løsnes fra formen med en kniv. Lad kagen køle 5 min, luk formen op og vend kagen ud på en bageplade og lad den stå til den er helt kold før den skæres i 2 bunde.

Tips:

Kagen på billedet er lagt sammen med Moccacreme

Men en nougatcreme ville også passe godt til.





karakterer:
Opskriften er vist 28704 gange,
og udskrevet 787 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-03-06 18:36:27
Rigtig god opskrift! En ting jeg selv gør er, at bruge mandelmel som "nødder" (samme mængde) og fordoble mængden af bagepulver. Det giver nogle gode luftige bunde.