Sønderjysk lagkage

Sønderjysk lagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Kærnemælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.Fuldkornsrugbrød
150 g.Smuttede mandler
6 Æg
225 g.Sukker
1 tsk.Bagepulver
1 spsk.Hvedemel
2 spsk.Rom Kijafa el. kirsebærsaft
4 dl.Piskefløde
400 g.Syltede kirsebær
 
Opskrift:
Skær rugbrødet i små tern, som ristes let på en pande. Afkøl dem. Mal mandlerne i kværn. Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne lyse med 200g af sukkeret. Bland bagepulver og mel og rør det i æggemassen sammen med rugbrød, mandler og rom. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Smør en springform godt og hæld dejen i. Bag på næstnederste rille ved 200 grader i godt 40 minutter. Afkøl kagen og del den i to. Pisk fløden til skum med resten af sukkeret. Læg halvdelen af flødeskummet på den underste bund. Hæld væden fra kirsebærrene og tag nogle stykker fra til pynt. Fordel resten over flødeskummet. Læg den anden bund over og dæk med resten af flødeskummet. Pynt med kirsebær. Stil kagen koldt til den serveres.





karakterer:
Opskriften er vist 17622 gange,
og udskrevet 181 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu