Kabayaki
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål Oprindelsesland : Japan Indsendt : Red : |
|
|
Kabayaki (udtales: ka-ba-ja-ki) er en åle - specialitet her, men japanerne har nydt produktet som en sund nationalspise i mere end 1200 år! Kabayaki laves af ål, der er fileteret. Herefter gennemgår de en kompliceret proces:
Først grilles fileterne på begge sider, derefter dampkoges de for at mørne kødet, og til sidst påføres de et lag af den specielle kabayaki-soyasauce. Kabayaki stiller store krav til såvel forarbejdning som råvarer (kvalitet og friskhed). Serveringsforslag: Kabayaki-fileterne (frosne eller optøede) varmes ganske enkelt i en ovn eller mikrobølgeovn indtil soyasaucen på fileterne begynder at syde og boble, hvorefter de er klar til servering. Kabayaki med ristet rugbrød smager godt på frokostbordet. Som forret kan den serveres med lidt ris og grøntsager (beregn 1/2 filet pr. portion). Som hovedret kan kabayaki spises med nye kartofler eller på japansk - med ris - og gerne med en grøn salat til (beregn 1 filet pr. person). Hvad drikker man til kabayaki? Hvis man til kabayaki drikkes en god øl og evt. en snaps - ja, så kommer man ganske tæt på begrebet “en sand nydelse”. |
|
Opskriften er vist 19466 gange,
og udskrevet 131 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Amalie - 2007-12-20 11:11:40 Det lyder rigtig lækkert, men jeg kunne godt tænke mig at der kom en liste over ingredienser..? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne