Spaghetti Bolognese a'la Jamie Oliver
Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Spaghetti Oprindelsesland : Italien Indsendt af : MelleV Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn.
Svits bacon i den opvarmede olie. Kom det hakkede løg og hvidløg ved. Kom kødet i og brun det. Put oregano og rosmarin ved. Hæld olien fra de soltørrede tomater og blend dem. Hæld tomaterne ved og rør rundt. Hæld til sidst en sjat rødvin i og lad det simre lidt. Kom bagepapir ned om sovsen så det ligesom lukker til for luft udefra. Kom sovsen i ovnen og lad den stå i 1 time. Tips: Smager bare hammergodt. Hvis der er andre der har opskrifter med Jamie Oliver så skriv lige. |
|
Opskriften er vist 308760 gange,
og udskrevet 6587 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (205 stemmer) |
|
Kommentarer Christian - 2016-08-30 15:16:12 I den oprindelige opskrift arbejder Jamie Oliver med 2 ds. flåede tomater, hvilket også giver et bedre resultat :-) ACH - 2016-06-18 18:21:12 Det ER en virkelig lækker version af Bolognese'en! Fyldig og smagfuld! MEN... synes efterhånden, at der er for meget olie fra de soltørrede tomater (selvom olien hældes fra). Det er lidt for 'fedtet'. Jeg vil prøve at købe nogle, som ikke er i lage; lægge dem i blød i vand; og blende dem, som det står beskrevet i opskriften. Marianne i Nice - 2015-08-17 18:03:20 bruger ogsaa bolognese til mussaka, putter bare lidt kanel i saucen oregano o.s.v. Nanna - 2014-06-21 15:10:46 Lækker absolut! Benyt den også til Chili Con Carne, der gør denne kødsovs også sin ret -tilføj kun røde kidneybønner og chili efter smag. Server med ris - det var et hit for vore gæster! Tak for opskriften! 😋 Birthe - 2014-02-10 00:19:21 Så skøn en ret der er nem at lave og vores beboere elskeeer når den er på menuen Bedste - 2014-02-02 16:17:53 Bare lækker, smagfuld....ja, nærmest himmelsk. Og ja, børnene elsker den også (alkoholen i vinen fordamper jo) Steven - 2014-01-02 21:02:01 Det da den bedste ret nogensinde!! Bruger gerne forskellige grønsager hvis jeg har som f.eks gulerødder, selleri. Selvfølgelig er det så min version af retten, men den er bare god uanset. Kun fantasien sætter grænser. God appetit. Mette - 2013-09-30 15:08:51 Kan man lave det tidligt på dagen og så sætte den i køleskabet og så sætte den i ovnen en time når man skal spise den? :-) Mars - 2013-05-17 15:10:59 Genialt! Og børnene er vilde med det :-) Men konen er til gengæld ikke glad for soltørrede tomater, så her blev den lavet med en stor ds. tomat koncentrat i stedet - et hit! Thomas H - 2013-04-04 17:15:24 Super ret - genialt at den laves færdigt i ovnen om det får en time eller to gøre den bare bedre - vær ikke bange for at eksperimentere med ekstra/andre ingredienser - hos os glider maskerede grønsager nemt ned ved ungerne bare de er findelt fx blendet - Mathias - 2013-03-26 10:59:55 Kan jeg nøjes med at lade det simre i en time, hvis jeg ikke har en gryde der kan gå i ovnen? Mathias - 2011-12-07 19:29:48 nogle alternativer til soltørrede tomater Anders - 2011-08-14 17:59:01 Jeg tror man skal droppe baconen. Smagen er for kraftig, så man ikke kan smage de andre ting. Det er nok ikke en ret jeg vil lave igen. . - 2011-06-12 18:28:48 Retten kan beskrives med ét enkelt ord: Fantastisk. Køkkenkongen - 2010-12-15 10:28:41 Når man har en ret som denne så tøv ikke med at lege med de friske urter ;O) prøv for eks. at tilsætte lidt frisk Basilikum, og lige inden servering ( som selvfølgelig foregår på tallerken som er anrettet fra køkkenet ) så kom lidt revet frisk Parmesan på også, dette gir en oplevelse som strækker sig længere end enhver orgasme ;O) Bon Apetit.. anonym - 2010-11-25 16:42:29 Rigtig god!! Jeg så engang Jamie selv lave den i fjernsynet - og det er rigtigt nok! Der skal ansjoser i også! Så det prøvede jeg, og det var simpelthen fantastisk. Jeg har prøvet at lave saucen både med og uden ansjos, og det er ikke fordi smagsforskellen er kæmpestor. Ansjoserne giver dog en ekstra smagsdimmension, som om den er mere fyldig eller hvad man skal kalde det. Prøv det! Men husk at det ikke skal være de der "benfri sild" ansjoser du kan finde på køl, men saltede ansjoser i olie. Jeg tilsatte desuden lidt revet gulerod. Mums!! JensKbh - 2010-10-03 18:13:38 Ja jeg laver den også sommetider. Den er virkelig enkel og velsmagende. Jeg bruger dog en håndfuld finthakket frisk rosmarin. Jeg bruger både finthakkede soltørrede tomater og en dåse puré. Pia - 2010-09-21 13:07:22 Ser rigtig lækkert ud, den ret må prøves i aften. Hvis man er i tvivl om hvor meget man skal bruge hvis man laver til mere end de 4 personer der står i opskriften, så klik oven over opskriften på det antal pers. man vil lave til og opskriften ændre sig efter det. anonym - 2010-02-18 20:16:21 Hvor stort et glas soltørrede tomater skal der i? Jeg har planer om at lave denne ret til 8 pers., og er i tvivl om jeg så skal bruge 2 hele glas soltørrede tomater? Tommy - 2010-02-06 09:53:40 Konge Bolognese. Der kom lige en go sjat Amarone vin i, mums sig jeg bare. ( Undskyld far, ved godt at Amarone vin skal drikkes). anonym - 2009-11-29 16:00:48 og det var jeg som troede at ´Jeg` havde den bedste opskrift på bolognese men det fandt jeg så ud af at jeg ikke har aligevel efter jeg har smagt denne her! den er fantastisk! Michael - 2009-11-14 21:21:15 SUPER LÆKKER bolognese... Jeg serverede den til en herreaften, hvor vi normalt får store røde bøffer. De andre rynkede lidt på panden da de så, at vi "bare" skulle have Spaghetti Bolognese.... Men de var ellevilde med det.... :o) anonym - 2009-10-30 13:42:35 Smager ogsaa rigtigt dejligt med 1 dl. balsamico istedet for roedvin... Mikael - 2009-10-17 13:27:37 Nu har jeg lavet retten 4 gange og alle gange er det gået super nemt og det smager fantastisk. Jeg har også suppleret med tomatkoncentrat, hvilket har givet en endnu kraftigere smag af tomat(mærkelig nok):)Skøn ret! carina - 2009-09-06 12:29:59 Sidst jeg lavede det brugte jeg en gryde med jernhåndtag, og så et ordentlig stykke bagepapir, som blev foldet et par gange - ned ovenpå kødet så det lavede ligesom et "låg" nsm - 2009-09-01 16:18:45 Skal man putte bagepapir over gryden og sætte den i ovnen, eller hvordan skal det forstås? Jannie - 2009-07-06 13:43:26 Er der nogen der kan skære det med bageparpiret ud i pap for mig for det forstår jeg altså ikke? Lotte - 2009-06-29 14:04:36 - og der er ikke ansjoser eller kapers i den oprindelige opskrift :-) MelleV - 2008-07-01 13:44:26 - Der er vist noget om de der ansjoser, nu du nævner det, men kan ikke huske det. Det kan godt være, jeg har udeladt dem, fordi jeg ikke selv kan lide dem. :D - Den skal ikke have længere tid i ovnen, hvis det er en større portion. :D Anniqa - 2007-08-14 12:25:23 Hvis man laver retten til 12 personer, skal den så have længere tid i ovnen? I så fald, hvor lang tid? Louise - 2007-02-18 15:35:15 Lige et spørgsmål - I den helt originale Jamie Oliver-opskrift er der da ikke anjoser i også?? Det er der ihvertfald i den, jeg har set ham lave.. Lyder og ser rigtig lækker ud. Skal da prøves! MelleV - 2007-01-24 19:15:26 Nej, man skal bare lade den stå den tid, den er i ovnen, og ja, alkoholen fordamper, så børn kan sagtens spise det. :) anonym - 2005-01-01 01:01:01 Helt fantastisk - det er blevet favoritretten. Nicklas - 2005-01-01 01:01:01 Fordamper alkoholen fra rødvinen, og kan børn os spise den? Jesper - 2005-01-01 01:01:01 Skal man røre i sovsen i den tid, den er i ovnen, eller skal man bare lade den være? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne