Fasanbryst med fars og blade af rosenkål

Fasanbryst med fars og blade af rosenkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasanbryst uden ben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 fasanbryster
250 g.hakket kalv og flæsk
1 æg
1 belle de boskoop æble
0.5 bundtbredbladet persille
 salt
 peber
4 skivermager bacon eller spæk
1 spsk.smør
0.5 dl.lys portvin
 lidt vildtbouillon eller hønsebouillon
1 dl.piskefløde
 evt. lidt majsstivelse
 rønnebærgelé
250 g.rosenkål
500 g.skorzonerrødder
35 g.smør
 
Opskrift:
Farsen røres af hakket kalv og flæsk, æg, revet æble, hakket persille, salt og peber. Farsen fordeles på de 4 bryststykker, der spændes fast ved at blive omviklet med spæk, bacon eller bedre endnu med fedtnet, hvis det kan skaffes.

Bryststykkerne brunes på begge sider i lidt smør på en pande og stilles så i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader, til farsen er gennemstegt, men ikke tørstegt. I den pande, hvor man har brunet fasanstykkerne, hældes lidt portvin og ca. 1½ dl fond på, og det koger ind, jævnes med fløde og smages til med gelé.

Rosenkålens blade pilles af, de inderste dele gemmes til en gang stuvede rosenkål eller rosenkålssuppe, og de grønne blade vendes i lidt smør på en pande, så de bliver flotte og klare men ikke rigtigt stegte. Skorzonerrødderne skrælles og skæres i skrå stykker og steges i smør, til de er gyldne og møre (ca. 10 minutter).





karakterer:
Opskriften er vist 17367 gange,
og udskrevet 520 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-15 20:57:14
super god opskrift med rosenkål og skorzonerrødder. :D ! 9 Karakter fra mig. :)

  -   2010-10-26 12:38:03
rettelse til woodman: Den vidunderlige og så langt fra McDonalds mad som muligt, delikat bitre smag af rosenkål.

  -   2008-01-06 12:45:27
ja den var god

  -   2005-01-01 01:01:01
hvordan slipper jeg for den bitre/beske smag i rosenkålen ??