Luksus kanelstang

Luksus kanelstang, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 20 Pers.
KagerRet : Kager - Stang

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : LarsBB

Indsendt :      Red :
Luksus kanelstang, billede 4 Luksus kanelstang, billede 1 Luksus kanelstang, billede 2 Luksus kanelstang, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
140 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Gær, frisk
4 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
8 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Dej:
Opløs gæren i mælken og ælt alt sammen, dejen deles i 4 dele som rulles til rektangulære stykker.

Fyld:
Rør margarine, sukker og kanel blødt.

Fyldet smøres nu på den udrullede dej, som herefter rulles sammen til en rulade. Denne lægges på bagepapir og snittes på langs.

Hæver ca. 15 min. Bages 12.15 min. ved 225 grader.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kanelstang

karakterer:
Opskriften er vist 64586 gange,
og udskrevet 1387 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (71 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 25975 (6184 kcal)
KJ pr. Pers. 1298 (309 kcal)
Vægt ialt 1626 gram
Vægt pr. Pers. 81 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1597 KJ (380 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 20.5 gram
Kulhydrat 45.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-05-31 11:55:08
Vi lod dejen hæve 45 minutter inden vi rullede den ud.

  -   2012-09-22 14:01:39
jeg har prøvet at erstatte noget af sukkeret i fyldet med perfekt fit sukkererstatning. Smørret bliver delvist meget tyndt, er det sukkeret eller perfekt fit, der er skyld i det, men der smager skønt alligevel.

  -   2011-12-15 15:43:30
Jeg læssede et par håndfulde rosiner og hakkede hasselnødder ind i midten. Og naturligvis glasur på toppen. Det blev den bestemt heller ikke ringere af. Super opskrift.

  -   2011-05-21 15:21:42
kanon kanelstang mums

  -   2010-10-19 12:27:35
tricket med kage cremen er bare godt - det giver en cream som var det fra bageren - kom i øvrigt til at tage det forkerte mel og kom til at hælde 50 gram rugmel i og derefter 550 gram hvede... det gav det lige en tand mere groft brød... Det køber jeg ikke mere hos bageren efter denne her. Citat fra mine venner i 30'erne "Du skulle have været bager - den smager fandme godt" ... og så er den jo helt frisk samlet set lavet på en time. (9/10)... nødder og cream er et must til denne kage.

  -   2009-10-16 14:08:53
rektangulære stykker???

  -   2009-05-02 13:22:30
Den er den bedste og nemmeste kanelstang jeg nogensinde har høstet så megen ros for. Tips: brug rigtigt smør fra ALDI, det bedste til at bage med, læg stængerne på tværs i bradepanden og de er nemme at transportere, holder sig godt i køleskabet uden at blive tørre ( hvis ikke de er spist9 :-))

  -   2008-11-07 12:09:38
det er en kanel stang, kan det blive bedre!!!!!!:-)

  -   2008-11-06 11:45:56
Rigtig lækker! Pyntede med hvid glasur - ellers en himmerigsmundfuld :-)

  -   2007-03-15 15:57:52
Skal den blive til et 10 tal, kan man efter fyldet er smurt ud over dejen smøre et lag kagecreme... Så er den i vinkel!!