Ål i Wok

Ål i Wok, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.små stegeål
1 gulerod
1 squash
150 g.svampe (gerne shiitake)
100 g.sukkerærter
2 forårsløg
8 stk.hvidløgsgræs eller purløg
100 g.bønne- eller lucernespirer
1 rødløg
1 spsk.soya
4 spsk.hvedemel
5 g.wasabi (peberrodspasta)
0.5 dl.olivenolie
2 spsk.sesamolie
5 g.sesamfrø
 
 Sauce:
5 dl.hønsefond (bouillon)
1 fedhvidløg
1 chalotteløg
1 spsk.tandoorikarry
 Maizena
2 spsk.piskefløde
 
Opskrift:
Rens ålene godt og skær dem i mindre stykker. Vend dem i mel og steg dem i olivenolie (olien kasseres).

Bind ålene i bundter med et stykke hvidløgsgræs og hold dem varme. Skær grøntsagerne i mindre stykker.

Lad sesamolien blive rygende varm i wokken. Sving grøntsagerne hurtigt, så de steger uden at tage farve. Først løg og svampe, dernæst gulerod, squash og sesamfrø, så forårsløg og sukkerærter og til sidst spirene. Lige før servering tilsættes sojaen. Smag til med wasabien. Meget lidt ad gangen, da den er temmelig stærk.

Sauce (laves mens ålene steger):
Kog hønsefonden i en kasserolle med knust hvidløg og det fintsnittede chalotteløg til fonden er reduceret til 4 dl. Tilsæt tandoorikarry og jævn med Maizena til en tynd sauce. Kog godt igennem og tilsæt den letpiskede fløde.

(Et godt råd:
gør alting klar før start!).





karakterer:
Opskriften er vist 5935 gange,
og udskrevet 122 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu