Bagt rabarberkage
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl rabarberne og skær dem i små stykker. Læg dem på en pande, drys sukker på og lad dem stå med låg for sagte blus i 15 minutter. Vend lidt rundt.
Dej: Rør æg, sukker og vanille til en luftig creme. Si lagen fra rabarberne i og pisk til en let cremet masse. Pisk smeltet afkølet smørret i. Sigt melet i og vend det forsigtigt i med en dejskraber. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir. Fyld halvdelen af djen i. Bred rabarberstykkerne over og hæld den resterende dej over. Bag den straks i ovnen på nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter. Pisk fløden til skum. Pynt den kolde nybagte kage og server den straks. |
|
Opskriften er vist 48782 gange,
og udskrevet 1281 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (9 stemmer) |
|
Kommentarer marie - 2020-05-01 10:39:42 hvor stor er den ?(ser lækker ud) Freja - 2016-08-06 22:38:21 Rigtig lækker luftig kage. Puttede 75 g mindre sukker i og detil kunne den sagtens bære. I min ovn var den allerede færdig efter 25 min på 200 grader, nederst. Lise D - 2007-05-23 19:43:33 Helt klart top karakter! Den er virkelig lækker! Den kan piftes op med lidt reven marcipan i dejen - men husk at bruge den tilsvarende mængde mindre sukker! Per - 2005-01-01 01:01:01 Syntes denne kage virkede noget mystisk da der ikke skulle bagepulver i, og dejen var næsten flydende, men kagen blev bagt, og fast, måske lidt tung i det, men smager fint. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne