Rabarber-jordbær kompot med vanille
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Indsendt : Red : |
|
|
Rabarberne renses og enderne skæres af. Stilken flækkes 4-6 gange på langs og skæres da i stykker på ca. 3-4 cm. Disse tændstikker kommes i en gryde med en anelse vand, en flækkes vanillestang og sukkeret. Bringes i kog ved svag varme under låg og koger i ca. 3-5 minutter, til rabarberne er sprødmøre. Tages af varmen. Vil man nu have jordbærrene optimale til stede, undlader man konserveringsmiddel eller nøjes at konservere rabarberne. Ellers må jordbærrene også lige koge med. Er det ikke nødvendigt at opbevare marmeladen i længere tid, renses jordbærrene lige inden serveringen, skæres i skiver og vendes i rabarbermassen. Hvis det hele lige koger igennem, kan konserveringsmiddel evt. tilsættes, og det hele kommes i Atamonskyllede glas og bindes til.
|
|
Opskriften er vist 31151 gange,
og udskrevet 331 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer yhn - 2016-05-27 18:46:13 sig mig hvor meget er et bundt rabarber.. jeg henter mine i haven .. jer der skriver opskrifterne, har i ikke tænkt på at der er nogen der aldrig har købt rabarber i bundter men altid har hentet dem i haven.. men ellers tak for nogle gode opskrifter.. nu vil jeg tage det lidt på slump |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne