Rabarber-jordbær kompot med vanille

Rabarber-jordbær kompot med vanille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 bdt.vinrabarber
200 g.sukker
1 vaniljestang
0.5 dl.vand
500 g.danske faste jordbær
 
Opskrift:
Rabarberne renses og enderne skæres af. Stilken flækkes 4-6 gange på langs og skæres da i stykker på ca. 3-4 cm. Disse tændstikker kommes i en gryde med en anelse vand, en flækkes vanillestang og sukkeret. Bringes i kog ved svag varme under låg og koger i ca. 3-5 minutter, til rabarberne er sprødmøre. Tages af varmen. Vil man nu have jordbærrene optimale til stede, undlader man konserveringsmiddel eller nøjes at konservere rabarberne. Ellers må jordbærrene også lige koge med. Er det ikke nødvendigt at opbevare marmeladen i længere tid, renses jordbærrene lige inden serveringen, skæres i skiver og vendes i rabarbermassen. Hvis det hele lige koger igennem, kan konserveringsmiddel evt. tilsættes, og det hele kommes i Atamonskyllede glas og bindes til.





karakterer:
Opskriften er vist 31087 gange,
og udskrevet 329 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-05-27 18:46:13
sig mig hvor meget er et bundt rabarber.. jeg henter mine i haven .. jer der skriver opskrifterne, har i ikke tænkt på at der er nogen der aldrig har købt rabarber i bundter men altid har hentet dem i haven.. men ellers tak for nogle gode opskrifter.. nu vil jeg tage det lidt på slump