Engelsk tærte
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Oprindelsesland : England Indsendt : Red : |
|
|
Bland mel, sukker og salt i en skål og tilsæt smørret i småbidder, hvorefter alt smuldres mellem fingrene, til konsistensen er nærmest som reven ost. Saml dejen med ægget og lad den hvile køligt 1 time.
Imens skrælles rabarberne og skæres i småstykker. (Citronen skæres i ganske tynde skiver.) Kom 200 g sukker i en gryde sammen med vandet og vanillen (citronskiverne) og lad denne lage koge sagte i 8-10 minutter. Derefter kommes rabarberstykkerne i og får lov at simre i 25 minutter for svag varme. Stil den færdige kompot til afkøling. Rul den afkølede dej ud og bred den ud i en smurt tærteform eller springform med en diameter på 25-30 cm. Tryk dejen godt op ad formens sider og prik bunden tæt med en gaffel, hvorefter tærten bages i ca. 15 minutter midt i en 220 grader C varm ovn. Når tærten er gylden, tages den ud af ovnen og stilles til afkøling. Pisk æggehviden helt stiv, hvorefter resten af sukkeret piskes i lidt ad gangen. Til sidst vendes den afkølede rabarberkompot forsigtigt i. Bred denne blanding ud over den helt afkølede tærtebund, dæk med letpisket flødeskum og læg de nippede, skyllede og velafdryppede jordbær i et tæt lag oven på flødeskummet. |
|
Opskriften er vist 22064 gange,
og udskrevet 378 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne