Stegte ål

Stegte ål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegte ål, billede 4 Stegte ål, billede 1 Stegte ål, billede 2 Stegte ål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Ål. rå
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Til bradepanden:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Persillesauce:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
Opskrift:
Finnerne klippes af de flåede ål, og de skæres i passende stykker

Herefter vendes de i rugmel og krydres med salt og peber.

50 gram smør smeltes på panden Ålene steges heri til de er lysebrune.

Samtidigt smeltes 50 gram smør i en bradepande ved 170 grader C. alm. ovn. De stegte ålestykker lægges i bradepanden efterhånden som de er brune (ca. 15 min i ovnen).

Fedtet på panden kasseres og må ikke bruges til at hælde i bradepanden.

Persillesauce:
Smørret smeltes og melet røres heri, fløde eller mælk tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring til saucen har en passende konsistens, kan evt tilsættes lidt kogevand fra kartoflerne. Persillen hakkes og tilsættes.





karakterer:
Opskriften er vist 501746 gange,
og udskrevet 8488 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (81 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 35696 (8499 kcal)
KJ pr. Pers. 8924 (2124 kcal)
Vægt ialt 3288 gram
Vægt pr. Pers. 822 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1085 KJ (258 kcal)
Protein 9.3 gram
Fedt 21.7 gram
Kulhydrat 7.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-03-29 13:51:00
Da jeg læste at der stod skrællekartofler faldt karakteren et trin ned..Næh do, nye kartofler eller pillede aspargeskartofler. Flødekartofler er alt for fedt til ål.

  -   2020-09-23 20:23:43
Syltede grønne tomater, persille sauce og ris til... er perfekt... fra en der hader kartofler...

  -   2020-07-14 14:58:07
Holdte min morfars 50 års fødselsdag i Spanien på en Dansk restaurant, fik sendt alene fra Danmark og restauratøren tilberedte dem... Super...

  -   2014-11-09 18:11:31
æblemos med peberrod til ål er også godt

  -   2014-11-09 18:09:54
Blank ål skal steges 2 gange med udskiftning af fedtstof for hver pandefuld. Ålene steges til der er ca 1 centimeter fremme af benet i hver ende. Har altid kun vendt ålene i hvedemel.

  -   2014-02-20 10:22:34
Tilbehør: Agurkesalat, rødbeder, sursød peberrodssovs og persillesovs.

  -   2012-07-29 14:29:59
Ålene klargøres på sædvanlig vis. Rystes i pose med rugmel, salt og evt. lidt karry. Steges i rigeligt smør. Hvert hold ål skal steges i nyt smør, så de ikke steges i eget fedt. Under sidste del af stegningen dryppes ålene med eddike eller citronsaft. Tages op og lægges på en braddepanderist og drypper af i forvarmet ovn. Nye kartofter, persillesovs eller karrysovs. Tilbehør agurksalat.

  -   2010-09-14 11:35:21
På langeland spiser man stegte ål med peberrod sovs det tager den fede smag af ålen, og peberrod salat er godt på stegt kold ål på rugbrød

  -   2010-08-13 18:48:13
Der er min erfaring at man får de bedste "majsekugler" hvis man efter endt stegning, fylder panden op med økologiske havregryn og lader dem ligsom "suge" fedtstoffet op og forme dem til små kugler evt. med et lille stykke rødt julegarn så er de nemmere at hænge op til stor glæde for store og små (fugle)..

  -   2008-11-23 19:45:50
I stedet for rugmel brugte jeg almindelig hvedemel med rigtig godt resultat.

  -   2008-06-24 11:02:32
Jeg har fanget og tilberedt ål så længe jeg kan huske. Jeg er enig i at første hold stegefedt (smør Eller margarine kasetes, men først hælder jeg et lille svæt edike (f. eks æbleedike ) til ålene og ryster panden så det bliver godt fordelt. Lad det bruse af og hæld fedtstoffet væk. Herefter steges de færdigt vesd svag varme på panden, eller som beskrevet i ovnen. Et andet godt råd er at vende de rå ålestykker med salt og lade dem trække et kvarter til en tyve minutter hvorefter di skylles.

  -   2007-08-02 16:26:14
Udlad at smelt smør i bradepanden der kommer masse af fedt fra ålene, de kan også sagtens holdes varme blot med staniol over bradepanden.

  -   2005-01-01 01:01:01
Server hakket persille med reven citronskal i en skål for sig. Et godt tilbehør til en "fed spise".