Rabarberdessertkage på makronbund med rabarbersirup
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
|
|
Makronbund:
Skær marcipanen i mindre stykker og rør den sammen med sukkeret. Tilsæt derefter æggehviderne og rør dejen sammen til en lind masse. Tilsæt eventuelt lidt grofthakkede mandler eller nødder. Hæld dejen i en sliplet springform og bag den ved 175 gr. i ca 30 min. Rabarber kompot: Rabarberne lægges i en gryde - hæld vand i, så det næsten dækker rabarberne og kog til de er møre. Si derefter vandet fra (LAD VÆRE MED AT HÆLDE DET I VASKEN. DU KUNNE JO LAVE LIDT RABARBERGRØD AF DET) og smag den kompakte rabarberkompot til med ca. 2-300 gram sukker, vanilje og en smule citronsaft. Stilles til afkøling. Kagefyld: Rør fromage frais med rabarber kompotten og kornene fra 1/2 stang vanilje og smag til med lidt citronsaft. Blød husblassen op i koldt vand i ca. 4-5 min - pres vandet af og smelt det i en skål, over vandbad. Rør lidt af Fromage fraismassen i den smeltede husblas og hæld det tilbage i resten af fromage fraismassen. Vend derefter flødeskummen sammen med fromage fraismassen. Smør den afkølede makronbund med lidt tiloversbleven kompot og hæld fyldet ovenpå. Stilles på køl 6-8 timer inden servering. Serveringsforslag: Serveres med en let-syrlig rabarber sirup, kogt ind af ca. 3-4 dl af det frasiede saft tilsat ca. 2-3 dl sukker. Koges ind ved svag til jævn varme til den er reduceret til ca. 1-11/2 dl og er begyndt at blive tyktflydende. Hældes på en lille flaske og stilles på køl. Server kagen med lidt sirup henover og pynt evt. med et mynte blad og et par strimler af citronskal. |
|
Opskriften er vist 17084 gange,
og udskrevet 394 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne