Rabarberdessertkage på makronbund med rabarbersirup

Rabarberdessertkage på makronbund med rabarbersirup, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Makronbund:
250 g.ren rå marcipan
370 g.sukker
3 æggehvider
 
 Rabarber kompot:
1000 g.rabarber skåret i mindre stykker
300 g.sukker
 vanilje
1 citron saften herfra
 
 Kagefyld
5 dl.rabarberkompot
5 dl.fromage frais el. kvark
5 dl.piskefløde
0.5 Vaniljestang
6 Husblas, blade
 citronsaft
 
Opskrift:
Makronbund:
Skær marcipanen i mindre stykker og rør den sammen med sukkeret. Tilsæt derefter æggehviderne og rør dejen sammen til en lind masse. Tilsæt eventuelt lidt grofthakkede mandler eller nødder. Hæld dejen i en sliplet springform og bag den ved 175 gr. i ca 30 min.

Rabarber kompot:
Rabarberne lægges i en gryde - hæld vand i, så det næsten dækker rabarberne og kog til de er møre. Si derefter vandet fra (LAD VÆRE MED AT HÆLDE DET I VASKEN. DU KUNNE JO LAVE LIDT RABARBERGRØD AF DET) og smag den kompakte rabarberkompot til med ca. 2-300 gram sukker, vanilje og en smule citronsaft. Stilles til afkøling.

Kagefyld:
Rør fromage frais med rabarber kompotten og kornene fra 1/2 stang vanilje og smag til med lidt citronsaft. Blød husblassen op i koldt vand i ca. 4-5 min - pres vandet af og smelt det i en skål, over vandbad. Rør lidt af Fromage fraismassen i den smeltede husblas og hæld det tilbage i resten af fromage fraismassen. Vend derefter flødeskummen sammen med fromage fraismassen. Smør den afkølede makronbund med lidt tiloversbleven kompot og hæld fyldet ovenpå. Stilles på køl 6-8 timer inden servering.

Serveringsforslag:
Serveres med en let-syrlig rabarber sirup, kogt ind af ca. 3-4 dl af det frasiede saft tilsat ca. 2-3 dl sukker. Koges ind ved svag til jævn varme til den er reduceret til ca. 1-11/2 dl og er begyndt at blive tyktflydende. Hældes på en lille flaske og stilles på køl. Server kagen med lidt sirup henover og pynt evt. med et mynte blad og et par strimler af citronskal.





karakterer:
Opskriften er vist 17115 gange,
og udskrevet 395 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu