Bagt kage i springform med rabarbermarengs

Bagt kage i springform med rabarbermarengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bagt kage i springform med rabarbermarengs, billede 4 Bagt kage i springform med rabarbermarengs, billede 1 Bagt kage i springform med rabarbermarengs, billede 2 Bagt kage i springform med rabarbermarengs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 spsk. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Rabarbermarengs:
3 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
600 gram Rabarber, renset vægt
   
Opskrift:
Dej:
Blødt smør, sukker, vanilje og salt røres sammen og tilsættes æggeblommerne. Mel og bagepulver sigtes sammen og kommes i massen skiftevis med mælken.


Rabarber marengs:
Rabarberne vaskes og skæres i små stykker a 2-3 cm. Derefter lægges de til tørre på et viskestykke.

Hviden piskes stiv og lidt efter lidt tilsættes sukkeret. Vendes med nødder og rabarber.


Dejen kommes i smurt, melet springform og rabarbermarengsen fordeles ovenpå.

Bages ved ca. 175 grader C. alm. ovn i 55 minutter (undervarme). Hold øje med at marengsen ikke mørkner. Kan eventuelt dækkes med stanniol efter en 10-15 minutter så marengsen ikke brænder.


Anretning:
Serveres hel med flødeskum eller creme fraiche 18%.

Tips:

Udstenede kirsebær kan også bruges i stedet for rabarber.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Bradepandekage med rabarbermarengs

karakterer:
Opskriften er vist 347842 gange,
og udskrevet 14779 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (88 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18707 (4454 kcal)
KJ pr. Pers. 1558 (371 kcal)
Vægt ialt 1675 gram
Vægt pr. Pers. 139 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1116 KJ (265 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 13.6 gram
Kulhydrat 33.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-06-18 08:52:29
Det har været min favoritkage i 30 år!! Den smager fantastisk med smuttede hakkede mandler i stedet for valnødder og man kan sagtens skifte rabarberne ud med stikkelsbær, solbær og ribs, og man kan sagtens bruge frosne bær direkte i marengsen uden det bliver "sjap". Jeg bruger dog kun 500 g frugt! Med 4 æg og 50 g ekstra sukker i marengsen bliver den endnu bedre. Kun undervarme de første 30 min - derefter både over- og undervarme i 15 min.

  -   2020-06-07 19:01:48
Super lækker kage med friske rabarber. Har lige lavet den med Hindbær, som var enkeltfrosne fra sidste år. Lagde dem enkeltvis på Og derefter marengs med knuste mandler blandet i. Lavede vanillecreme til. Uhm bare så lækkert. Tror alle slags værken bruges til denne opskrift.

  -   2015-06-17 22:51:26
Den bliver altså endnu bedre med 5 æg:)

  -   2014-05-24 21:49:12
Har bagt den 55 minutter med undervarme med det resultat at bunden er brændt (5 mm) så tror jeg prøver over/undervarme næste gang ved samme temperatur.

  -   2014-05-21 18:52:10
Prøv at vende rabarberne i lidt mel inden de blandes med marengsen så undgår du en for våd dej.

  -   2012-08-02 11:12:14
Den er bare super god, man nyder hver en bid.

  -   2012-06-13 19:56:33
Lad være at bruge optøede rabarber det gør at dejen får for meget vand og derved mislykkes.

  -   2012-06-01 16:57:34
Nem at lave!

  -   2012-05-20 09:29:30
Lav en stor portion, for der er aldrig nok. HVIS der skulle blive noget til overs, så frys det ned, I vil elske at have et stykke til en hyggestund.

  -   2011-06-12 23:10:25
bagte kagen lidt og lagde rabarber ovenpå og blandede i stedet kokos i marengsen og fordelte den på toppen. fantastisk

  -   2011-05-23 22:27:55
Fantastisk opskrift. Jeg har lavet dobbel op på marengs de sidste gange jeg har laveet den. SÅÅÅÅ lækkert. Kan også sagtens laves med mandler..

  -   2010-05-18 17:05:02
Fordelt i to tærteforme er den alletiders og tiden kan afkortes lidt.

  -   2010-04-03 17:37:37
1/9-2007 god opskrift

  -   2009-07-11 13:37:39
Glæder mig til at prøve. Vil også prøve med kirsebær.

  -   2009-05-26 12:53:53
Jeg har sidste år bagt denne skønne kage, med stor held! Har nu i år forsøgt mig 2 gange hvor den total mislykkes. Kan grunden være at jeg har brugt flydende margarine?? Hilsen Ingolf

  -   2009-05-05 04:10:43
Prøv lige at erstatte nødderne med smuttede, groftskårne mandler. Vildt lækkert! Jeg syntes, det var synd at bruge flødeskum eller creme fraiche. Den var så fin som den var.

  -   2009-04-24 16:21:48
denne kage er svær at gennembage på en gang, derfor forbager jeg bunden lidt inden jeg kommer rabarbermarensen på

  -   2008-07-25 13:40:25
Super lækker også med en klump vanilleis

  -   2008-05-15 09:01:57
kanon lækker kage, det er ikke sidste gang den bliver lavet

  -   2008-05-03 13:21:04
den ser god ud og smager fantalastisk, den skal spises mange gange!!!

  -   2007-06-05 17:31:09
kagemassen fordelt i 2 tærtefade giver et supergodt resultat. tak for opskriften.

  -   2007-05-10 09:18:54
Kanon lækker kage, der udemærket kan spises uden flødeskum og creme fraiche.

  -   2005-01-01 01:01:01
Syntes den skal have mere end de 55 min, tror den fik 1 time og 15 min her.

  -   2005-01-01 01:01:01
glæder mig til at prøve