Agurke/rabarbersalat

Agurke/rabarbersalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Agurke/rabarbersalat, billede 4 Agurke/rabarbersalat, billede 1 Agurke/rabarbersalat, billede 2 Agurke/rabarbersalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
3 stilke Rabarber, renset vægt
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Hvidvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
evt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Skræl en agurk og skær den i tykke skiver. Gør det samme med 2-3 stilke rabarber. Begge dele saltes (1 spsk. salt) og sukkeres (1 spsk. brun rørsukker). Lad det hvile i ca. 15 min. og vrid det fri for vand.

Kog 2 dl vand og 1 dl rørsukker op, smag til med en god vineddike, og lad agurk og rabarber trække heri i 1 døgn.

Vend fx lidt friskhakket dild i inden servering.





karakterer:
Opskriften er vist 57609 gange,
og udskrevet 1832 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 1897 (451 kcal)
KJ pr. Pers. 474 (112 kcal)
Vægt ialt 616 gram
Vægt pr. Pers. 154 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 308 KJ (73 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.0 gram
Kulhydrat 17.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-06-27 15:44:10
Der står agurken og rabarberne skal skrælles. Det er de ikke på billederne. Hvad er rigtigt?

  -   2009-05-25 08:11:48
til Henriette: jeg vil prøve denne salat til grydestegt kylling, som er tradition til min fødselsdag.

  -   2009-05-22 11:41:54
hvad serveres man til denne salat.

  -   2007-05-19 13:42:28
Har prøvet denne opskrift nogle gange, og syntes det bedste resultat bliver som det ses på billedet, altså at hverken agurk eller rabarber skrælles, så får de et farvespild, og det skæres i 3-4 mm. skiver.