Rabarberkompot med rom og ingefær
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
|
|
Skræl ingefæren, skær den ud i små, tynde skiver.
I en stor kasserolle kommer man sukkeret og 75 cl vand, vanillestangen, som er skåret igennem på langs, skrællerne fra ½ citron og ½ appelsin samt ingefærskiverne. Bland det godt, og bring det i kog. Bring imens 2 I vand i kog i en anden kasserolle. Skræl rabarberstilkene, skær dem i 3 cm lange stykker, og giv dem et opkog i 2-3 minutter. Afkøles i sigten under vandhanen; lad dem dryppe af Kom dem i kasserollen med sukkerlagen, og lad det koge i 25-30 minutter ved svag varme uden låg, indtil rabarberstykkerne er bløde og falder fra hinanden. Hæld så rom på. Nydes lun eller kold. Tips: Jeg spiser gerne denne lækre og usædvanlige kompot med småkager til. Af og til bruger jeg den også til at hælde på en tærtebund. Man kan også tilføre den lidt ekstra aroma ved at tilsætte nogle hele jordbær i de sidste 5 minutter af kogetiden. |
|
Opskriften er vist 11118 gange,
og udskrevet 264 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne