Rabarber i egen sorbet med limecreme og florentinere

Rabarber i egen sorbet med limecreme og florentinere, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Rabarber:
4 dl.vand
4 dl.sukker
3 dl.hvidvin sød/halvsød
1 vaniljestang
12 spsk.kardemommefrø
1 citron revet skal og saft heraf
6 spæde rabarber gerne vinrabarber
 
 Limecreme:
1 dl.cremefraiche
1 dl.yoghurt
12 spsk.revet limeskal
1 spsk.limesaft
1 spsk.Flormelis
 
 Florentinere:
100 g.smør
1 dl.Sirup, lys
1 dl.sukker
1 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Rabarberne og sorbeten:
Skyl rabarberstilkene og skær dem ud på skrå i 1/2 cm tykke skiver. Skær vaniljestangen op på langs. Hæld vand, sukker, vin, vanilje, kardemomme samt citronsaft og -skal i en gryde og lad det koge op. Smag til med mere sukker efter behag - rabarberne kan være ret syrlige. Si lagen, hæld den over rabarberne, og lad det køle af. Si lagen fra igen. hæld den over i et lavt, bredt fad og stil den i fryseren.

Limecremen:
Lad creme fraiche og yoghurt løbe af et par timer gennem et kaffefilter. Skrub limefrugten, riv skallen og pres saften. Bland Flormelis, limeskai og -saft med den afdryppede masse. Smag om nødvendigt til med ekstra sukker.

Florentinerne:
Forvarm ovnen til 210°. Smelt smør og sirup sammen i en tykbundet gryde. Rør mel og sukker i. Lad det køle af. Beklæd en plade med bagepapir. Rul dejen til små kugler og læg dem på pladen. Dejen flyder ud, så de skal ikke ligge for tæt. Sæt dem i ovnen og skru ned til 185°. Bag dem i 5-7 min. Florentinerne er færdige, når de er flydt ud og har fået en smuk gyldenbrun farve.

Fordel rabarberstykkerne i små dybe tallerkener eller skåle. Top op med den frosne lage, som rives løs med en gaffel. Server limecreme og florentinere til.





karakterer:
Opskriften er vist 9960 gange,
og udskrevet 226 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu