Marengsbunde med appelsin-rabarber chantilly
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
|
|
Sukker og æggehvider piskes til fast skum med håndmikser.
I plastik låg skæres to runde huller med hobby kniv efter skabelon af udstikker ca 6 cm.
På bagepapir lægges låget og smøres med marengs, løftet op sådan at bundene bliver lidt højere. Ca. 5 mm. Bages i ovn ved ca. 145 c til de bliver tørre og sprøde ca. 15 min. Rabarber soigneres og skæres i små stykker. Appelsinsaft af en appelsin koges og med 4 spsk sukker og marv af ¼ vanilje. Tilsæt rabarber lad koge op. Køl af i isbad. Chokoladen smeltes over vandbad. Kødet fra en passionsfrugt blendes med saft af ½ appelsin og lidt cointreau og lidt flormelis. Sigtes og hældes over jordbærrene som er flækket igennem en gang. Fløden piskes til fast skum og sættes i isbadet. Chokoladen kommes i sprøjteposen og der skæres lille tyndt hul. På tørt bagepapir sprøjtes små figurer efter fri fantasi som afkøles og bruges som pynt på desserten. Bunden afkøles lige inden anretning. Først lægges en klat chokolade på tallerkenen, heri klæbes en marengsbund. Fløde vendes sammen med rabarber uden for meget væde. På marengsen lægges en klat af rarbarberfløde, omkring lægges skiver af jordbær der er tørret af for overskudsvæde. Ovenpå lægges marengs igen og processen gentages til vi har to lag i kagen. Omkring lægges lidt jordbær samt saft fra marineringen. På toppen lægges en klat af rabarberfløden og heri stilles vores chokolade figur. Tips: Hjælpemidler: pergamentpapir, engangs sprøjtepose, plastlåg, hobbykniv, håndmikser, 2 røreskåle, fedtspray. Udstikker 6 cm, tusch eller blyant, isbad, gryde, stavblender, 3 små gryder. 3 små skåle. Dejskraber, piskeris, udstikker 4 cm. |
|
Opskriften er vist 14723 gange,
og udskrevet 181 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne