Bradepandekage med rabarbermarengs
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smør, sukker, vanillesukker og æggeblommer røres godt. Mel blandet med bagepulver røres forsigtigt i sammen med mælken. Dejen kommes i en godt smurt lille bradepande (23x33) og glattes ud.
Æggehviderne piskes stive, og sukkeret piskes i lidt ad gangen, og blandingen piskes helt stiv. Rabarberne skylles og tørres, og snittes i ca. 1 cm store stykker. Disse vendes forsigtigt i marengsen sammen med de hakkede valnødder. Marengsen fordeles over dejen, og kagen bages ca. 45 minutter. ved 200 grader C alm. ovn. Lun med iskold flødeskum eller cremefraiche eller is. |
|
Opskriften er vist 177412 gange,
og udskrevet 8076 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (64 stemmer) |
|
Kommentarer Connie - 2020-05-08 07:33:34 Skal der ikke mere sødmælk i? anonym - 2020-05-04 08:43:55 Kan man bruge noget andet ind nødder. Har en datter som ikke kan tåle nødder / mandler anonym - 2017-06-06 17:12:15 Jeg har lavet den mange gange med frugt fra fryseren. Smager også godt hindbær eller jordbær. anonym - 2014-05-12 12:16:01 Dejlig kage, som jeg har bagt mange gange m stor succes. MEN: Jeg bruger 1½ dl mælk i stedet for de 5 spsk Marianne anonym - 2014-03-28 21:23:44 Er der nogen der har prøvet at lave den med rabarber, som har været frosne? Kan det mon lade sig gøre, eller vil de afgive for meget frugtsaft? anonym - 2013-06-07 14:43:07 En perfekt kage til en varm sommer dag ❤ Anna Marie - 2013-06-06 08:40:01 Virkelig god frugtkage. Har prøvet med rabarber fra frysesen og friske rabarber. Bedste Resultat er absolut friske rabarber. Nadia - 2012-11-15 18:34:12 Den smager også rigtig godt med jordbær i stedet for rabarber :)men husk at tage noge staniol over kagen i ovnen efter et kvarter, så den ikke bliver brændt :) anonym - 2011-07-15 16:59:19 den kage har jeg drømt om at finde længe :) den smager bare sååå godt !! Grethe - 2011-05-23 08:30:46 Prøvede den her i weekenden, med gæster fra Sverige, de skulle have opskriften med hjem, fantastisk god. Dorte - 2011-05-08 15:57:08 Har lavet kage flere gange og den er rigtig god, dog kan jeg ikke forstå at der kun skal 5 spsk mælk i. Sammen med de 3 æggeblommer er det meget lidt vådt til 250 g mel og 175 g sukker, og jeg kan næsten ikke røre den da den er som beton. Jeg kommer så bare så meget mælk i at konsistensen er som ved andre kager af samme type, og jeg vil tro at det bliver til ca. 3-4 dl. anonym - 2010-05-29 10:00:36 Lige et spørgsmål: der står 2,5 dl piskefløde, skal den blandes med marengsen, eller er det kun til tilbehør?? Gitte - 2010-03-22 18:11:53 Der kunne godt have været lidt mere smag i dejen/bunden - måske man kunne krydre den med noget marcipan eller nødder? Ellers en lækker kage! susanne - 2009-08-03 18:01:43 Nok den bedste frugt kage jeg har smagt..har prøvet den også med jordbær og vindruer lidt ribs uden rabarber smagte bare super godt inge larsen - 2009-06-11 11:00:21 Fantastisk kage, en sikker vinder!!! camilla - 2008-09-16 19:28:24 er det meget ærgeligt hvis man ikke spiser den lun med is til? anonym - 2008-06-29 21:45:34 Lotte - Jeg må sige, at i vores familie er vi blevet helt afhængig af kagen. Super god kage og nem at tilberede. Kagen kag sagtens fryses, hvis ellers der skulle blive nået tilovers. jeanette - 2008-05-31 12:19:58 hurra! Jeg har ledt længe efter denne kage, som jeg elsker. Skøn måde at få brugt sine rabarber - alle kan lide denne kage! Anette - 2008-05-25 12:45:34 Super god og populærkage Michelle, Henrik og Emil - 2007-05-27 16:13:49 Vi elsker den! Lone - 2005-01-01 01:01:01 Skøn dessertkage elev på levnedsmiddel - 2005-01-01 01:01:01 Lavede den til min afsluttende prøve og min lærer elskede den!!! Adriana - 2005-01-01 01:01:01 Virkelig lækker! Per - 2005-01-01 01:01:01 Læg et stykke staniol over marengsen efter en 10-15 minutter så den ikke bliver brændt Tove - 2005-01-01 01:01:01 En lækker dessert med en dejlig blanding af sødt og syrligt Tove - 2005-01-01 01:01:01 En perfekt blanding af sød og syrligt, en rigtig dejlig dessertkage |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne