Rødvinsmarineret dyrefilet

Rødvinsmarineret dyrefilet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rødvinsmarineret dyrefilet, billede 4 Rødvinsmarineret dyrefilet, billede 1 Rødvinsmarineret dyrefilet, billede 2 Rødvinsmarineret dyrefilet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8-900 g.dyrefilet af rådyr, rensdyr, elg eller andet vildt
75 g.smør
 
 Marinade:
 salt
 peber
2 spsk.hakkede løg
4 dl.rødvin
 
 Sovs:
1 lillegulerod i små terninger
1 finthakket løg
3 dl.marinade
 salt
 peber
3-4 finthakkede eller knuste enebær
2 dl.bouillon
 jævning
1 stor spsk.ribsgele
 evtkulør
 
Opskrift:
Evt. hinder eller sener fjernes, og kødet lægges i den sammenpiskede marinade 3-4 timer.

Tages op aftørres og brunes i en gryde i smør. Småsteger under låg 20-25 min. alt efter tykkelse.

Til sovs brunes gulerodsterninger og løg i lidt smør, heri den siede marinade, krydderier og bouillon:
Koger småt i 15-20 min. Sovsen smages til med gele, krydderier og evt. kulør, og sovsen jævnes.

Tips:

Vil De have kødet helt gennemstegt, skal det stege lidt længere og stege tiden afhænger også af dyrets alder. Stik i kødet og mærk, om det er mørt.





karakterer:
Opskriften er vist 107335 gange,
og udskrevet 3166 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-16 13:38:44
Kernetemperatur på 62 grader = rødt/pink steg. 75 grader = gennemstegt

  -   2011-01-18 18:05:46
Vi skar fileterne af en meget stor dyreryg, og fik 2 fileter på hver 550 g. ca. 1100 g. ialt. Vi gav dem ca. 10 minutter, og som det kan ses på billedet blev de perfekt røde i kernen. Den firkantede klods bagerst i billedet er en pommes anna tilberedt i bradepande og skåret i firkanter