Rabarbertrifli med råcreme og makroner

Rabarbertrifli med råcreme og makroner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rabarbertrifli med råcreme og makroner, billede 4 Rabarbertrifli med råcreme og makroner, billede 1 Rabarbertrifli med råcreme og makroner, billede 2 Rabarbertrifli med råcreme og makroner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1000 gram Rabarber, renset vægt
   
  Råcreme:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
   
1 sjat Portvin, mørk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
12 Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
   
Opskrift:
Skær rabarberne i ensartede stykker og læg dem i en gryde lagvis med sukker. Læg et låg på gryden og bring den langsomt i kog. Lad det simre i 2 - 3 minutter.

Sigt væsken fra og reducer den indtil den begynder at karamellisere.

Råcreme:
Pisk æggeblommerne med flormelis og vaniljekorn indtil det bliver helt hvidt. Vend med pisket flødeskum.


Anret knuste makronerne lagvis med rabarber og råcreme i portionsglas og “tegn” til sidst med den røde rabarber sauce.





Beskrivelse:

Nem og lækker opskrift på rabarbertrifli

Trifli er en skøn og lækker dessert, som er nem og hurtig at lave. Trifli består af flere forskellige lag – fx kagecreme, flødeskum og frugtkompot. Frugtkompotten kan være lige det, man har lyst til, fx jordbær, hindbær, appelsin eller som i vores opskrift; rabarber.

Vores opskrift på rabarbertrifli er dejlig frisk, smager himmelsk og gør sig godt på en lun sommerdag.

Kombinationen af det syrlige og friske fra rabarberen med det fede og cremede fra råcremen skaber, sammen med sødmen fra vaniljen og flormelissen, den perfekte balance.

Rabarbertrifli med makroner eller andet crunch

Vores rabarbertrifli er med makroner og flødeskum, da vi synes makronerne tilfører desserten en lækker crunch og sprødhed. Du kan dog også lave rabarbertrifli med mandler eller andre nødder i stedet.

Du kan også erstatte sprødheden fra makronerne med rutebiler, marengs eller noget helt andet. Mulighederne for at eksperimentere med vores opskrift på rabarbertrifli er næsten uendelige.

Vores rabarbertrifli med makroner er en skøn dessert, men kan også nydes som en lækker morgenmad. Små bægre med rabarbertrifli er for eksempel altid et hit, hvis du inviterer til brunch.


karakterer:
Opskriften er vist 210266 gange,
og udskrevet 3495 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11410 (2716 kcal)
KJ pr. Pers. 2852 (679 kcal)
Vægt ialt 1647 gram
Vægt pr. Pers. 411 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 692 KJ (164 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 26.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-08-19 19:56:29
Lækkert

  -   2020-06-29 20:31:02
Kan man bruge jordbær istedet og hvor mange

  -   2019-09-24 23:41:53
Smager skønt og nemt at lave 👍🙂