Bradepandekage med rabarber
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rabarber skåret i små stykker drysses med sukker og opvarmes forsigtigt til rabarberne begynder at safte. Der må ikke omrøres. Rabarberkompotten hældes i et dørslag, saften skal også bruges.
Smør og sukker røres blødt, æg tilsættes et af gangen. Mel, bagepulver og vanillesukker blandes og kommes i skiftevis med ca 2¼ dl rabarbersaft. Dejen kommes i en smurt bradepande ca 23x33 cm. Rarbarberne fordeles over og til sidst drysse med perlesukker. Bages 50 min. ved 175 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 247366 gange,
og udskrevet 13349 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (81 stemmer) |
|
Kommentarer Karin - 2019-08-24 10:34:53 Rigtig god kage :) Yrsa - 2018-05-18 11:10:22 Kan kagen bages 2 dage før den skal bruges anonym - 2017-07-08 22:02:08 Nok den mest dårlige kage.... mangler både smag og bliver meget hurtigt tør. Sonja Pedersen - 2016-05-21 13:24:19 Hvornår bruges saften fra rabarberne ? Det står der intet om. Lars - 2016-05-15 13:28:23 I kunne altså godt have skrevet at de 325 gr. sukker skal blandes med rabarberne. Og de 200 er til dejgen. Som teksten er nu, er det ikke klart :( HRN - 2015-08-17 21:24:18 Den er fantastisk. Kagen smager super godt og den kan sagtens laves dagen før, den skal bruges. Cilek - 2015-08-02 20:21:22 Rigtig god opskrift! Anbefales varmt herfra, dog tilsatte jeg lidt havregryn, kokosmel, hakkede mandler samt valnødder :) anonym - 2011-05-10 18:16:29 kan den fryse Lisbeth.. - 2010-07-25 17:25:31 Den her kage er simpelthen pragtfuld!.. Kan varmt anbefales.. Lækkert!.. anonym - 2010-06-01 22:59:00 Er jeg den eneste som har dobbelt så meget rabarber på toppen iforhold til billede??? Winnie - 2010-05-31 20:27:38 Lækker, lækker kage... Virkelig et hit! kirsten - 2010-05-14 10:04:44 Rigtig god. Kan evt. rive lidt marcipan ovenpå ...serveres med eller uen creme fraiche / fromage Frais Mette - 2009-05-09 16:13:35 Hvis man laver kompot af 1 kg rabarber og 430g sukker til den samme mængde dej og bager kagen i en større bradepande bliver kagen knap så massiv. Den overskydende rabarbersaft er glimrende til saftevand! Zwan - 2009-04-18 21:31:28 I.s.f. perlesukker: Prøv med en blanding af halv marmelade (jordbær) og halv vand og smør et tynd lag over hele kagen efter den er taget ud af ovnen!!! anja - 2008-07-13 12:52:13 super dejlig kage, - også nem at lave!! Ida - 2008-06-17 21:00:29 ole's problem kan opstå når man bruger for høj varme på blusset. Lavt blus og tålmodighed ;o) (og personligt synes jeg det er lækkert der er lidt forskel i teksturen) Lisette - 2008-04-29 10:32:40 Kan kagen fryses? Hilda - 2007-06-14 16:11:51 Rigtig god , den smager også godt med flødeskum ole - 2007-06-13 15:28:32 hvorfor må man ikke røre i rabarberene? er det for at de ikke smatter ud? jeg synes de nederste rabarber bliver meget møre mens de øverste stadig er rå, dessuden smelter sukkeret ikke. iron maiden - 2007-06-13 15:24:40 prøv at koge saften op med rosmarin før den tilsættes i dejen kathrine - 2007-05-27 12:34:29 lækker lækker holder sig saftig i flere dage, godt med æbler i ...hakkede mandler og lagde dem ovenpå sammen med sukker ... Malene - 2005-01-01 01:01:01 rigtig god, sur/sød, solid kage. Halvdelen af rabarberne kan erstattes af skrællede æbler. afv - 2005-01-01 01:01:01 2/3 opskrift passer til en springform Bølle - 2005-01-01 01:01:01 Der kan sagtens bruges frosne rababer. Det givere måske mere saft end der skal bruges i kagen men det er perfekt til saftevand. dejlig kage. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne