Fasan i portvin

Fasan i portvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fasan i portvin, billede 4 Fasan i portvin, billede 1 Fasan i portvin, billede 2 Fasan i portvin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 fasaner
1 spsk.smør
 salt
 peber
 
5 kvistetimian
2 dl.portvin
1.5 dl.vildtbouillon
 
2 dl.piskefløde
 citronsaft
3 spsk.maizena
 
Opskrift:
Frosne fasaner tøes op i køleskabet natten over. Fuglenes renses omhyggeligt og aftørres. Gnid dem med salt og peber.

Brun fuglene i smør i en stor jerngryde. Dæmp varmen til svag, tilsæt timian og lad fasanerne stege i 15 min. Vend dem og tilsæt væske. Kog videre ved lav varme i ca. 30 min. mere. Mærk efter, om lårene er møre. Er de ikke det, så vrid lårene af fuglene og lad dem simre i endnu 15-20 min. I mellemtiden holdes det resterende kød varmt indpakket i folie.

Jævn saucen med maizena og lad den koge ind i nogle minutter, inden den smages til med citronsaft, ribsgelé, salt og peber. Justér evt. farven med kulør.

Skær fasanbrysterne ud i skrå skiver og anret dem på et varmt fad med lårene samt smørstegte æblebåde og ribsgelé.





karakterer:
Opskriften er vist 57615 gange,
og udskrevet 1930 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-07-24 12:05:17
Det må næsten være den væske der står skal tilsættes efter timianen?

  -   2007-12-19 09:31:19
Hvor kommer egentlig portvinen ind?