Æggekage i ovn
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 50 minutter Indsendt af : G Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Knald Æggene ud i en skål og pisk sammen med fløde, bagepulver, salt og peber og pisk let.
Tilsæt skinkestrimler.
Smør et ovnfast fad med margarine og hæld blandingen deri. Bages i ovnen ca. 40 minutter: Varmluft: 180 grader Alm. ovn: 200 grader Æggekagen er færdig, når den er gylden og fast. (Mærk med kniv) Mens æggekagen er i ovnen steges bacon fedtfrit på en varm pande, og lægges på fedtsugende papir. evt. bagepapir. Kagen pyntes med Purløg og Bacon. Tips: Bagepulveret gør Æggekagen let og luftig. Simpelhen suverent. Kan spises på brød. Det ovale fad på billedet måler 18*25 cm. |
|
Opskriften er vist 2379589 gange,
og udskrevet 43179 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (1334 stemmer) |
|
Kommentarer Morten jensen - 2021-11-17 16:48:24 Virkelig dejlig opskrift på æggekage. Vi bruger den hvergang nu. Så let og luftig, bagepulver er en rigtig god ide. Det gør den flot høj og slet ikke kompakt. Kim - 2021-09-02 18:34:34 Jeg ved ikke hvad jeg har gjort galt, men har fulgt opskriften til punk og prikke, desværre efter de 40 minutter der er omtalt, er den blevet lækker gyldenbrun i toppen, men inden i er det som da jeg startet, stadig flydende 😣 bruger alm. ovn 200 grader og et fad på 18x25, så jeg undre mig 😣 Pia Iversen - 2021-06-21 20:08:59 Det er ikke sidste gang jeg laver den mums Brian - 2020-07-18 18:10:40 Super lækker æggekage. Jeg undlader dog skinkestrimler fremfor champignon og fint snittet forårsdag og parmesanost, og en smule stærk sennep 👍 Niels - 2019-09-15 18:45:08 Den er langt bedre uden mælk og bagepulver Henning Thiel - 2019-03-23 16:45:07 Den æggekage er bare ok. Husk snapsen Marianne - 2018-10-01 23:36:40 Er der ingen der kommer rasp oven på? Elsebeth - 2018-08-12 19:22:56 Æggekagen er nem at lave og smager virkelig godt. Annette Riis - 2018-08-05 19:14:52 Hvis du laver til 1 person tror jeg kun den skal være ovnen 20 min. Morten - 2018-06-20 14:19:03 siden hvornår er bagepapir blevet fedtsugende? Jette B.T - 2017-10-26 10:45:43 Super nem når den laves i ovnen. Smager skønt hver gang. Bruger altid denne opskrift, skifter med at komme champion, skiver af pebre, skinke, skiver af kartofler i "dejen" pynter med tomatskiver, som også giver både et godt look og en dejlig smag. Kan anbefale denne opskrift varmt. Erika - 2017-08-27 17:03:31 Super god opskrift ! Jeg tilsætter dog en anelse Majsstivelse' YEES helt lart en 5'er ***** Pernille Nørgaard - 2017-08-01 18:48:21 Virkelig god opskrift, der falder og står på bagepulveret. Ratio af fløde og æg er også vigtig, hvorimod fyld er underordnet efter min mening, men rigtig god grjndopskrift, har aldrig serveret æggekage til aftensmad før denne opskrift. VIGTIGT med smørelse i fadet. Valgte at undlade 2. gang, det var ikke smart. Prøv også med hvidløg og/eller paprika som supplement til salt og peber. Eller ost på toppen. Henrik - 2017-06-23 17:57:04 Det lyder mærkeligt at der ikke skal mel i - hvad skal bagepulveret ellers bruges til Birgit - 2016-09-16 10:07:08 Det er den bedste æggekage vi nogensinde har fået. Den bliver så lækker og luftig med bagepulver og bagt i ovn mig - 2016-08-18 07:29:36 Den prøver vi i aften Drengene - 2016-05-16 00:26:18 Så prøvede vi din æggekage....Vi må indrømme at den var bedre end forventet....Casper,Morten,Jeanette og Greven S Rod Karlsen - 2016-03-18 11:56:30 Vi skal lave den i aften - Den ser virkelig lækker og frisk ud☺️ Louise - 2015-12-14 16:48:06 Er ikke så vild med æggekage,men denne her er jo for lækker og super nem at lave Sophia - 2015-10-22 21:35:47 Hold da op - den er lækker ! tilføjede også selv peberfrugt i kagen og tomater og purløg på toppen - muuuums ! Marie - 2015-07-29 17:55:25 Jeg kom tomater i jeg først stegte og derudover rev jeg også en smule parmesan i - super lækkert! Så helt klart en fantastisk grundopskrift!! 8.5/10 Nicolai Geisler - 2015-05-17 09:15:50 Faldt lige over min gamle opskrift, den er godt nok blevet populær :-) Tak for alle de fine kommentarer... God dag! tommy Hansen - 2015-04-29 16:42:26 Bedste æggekage til dato FruMøller - 2015-01-14 20:10:14 Lavede min med mælk og minus bacon - man holder vel sine nytårsfortsætter- En fantastisk opskrift!!!!! Så fin let lækker og luftig og rester kan skæres til fine pålægsstykker til madpakken 10 herfra Eva Dupont - 2015-01-04 19:01:36 Tak for opskriften. Den rammer næsten Restaurant Penna i Frederikshavn, og det siger ikke så lidt. 10 plus herfra. Clara - 2014-07-18 13:07:35 Rigtig rigtig god æggekage ! Man kan dog godt erstatte fløden med mælk, hvilket gav et fantastisk resultat . Derudover kom jeg tomater, porrer og majs i. Det gjorde den lige en tak bedere, bør prøves :) nam nam ERHARDT LARSEN - 2014-07-09 01:30:03 SUPER, SUPER ÆGGEKAGE, ER SÅ GLAD OG TAKNEMMELIG FODI JEG FANDT OPSKRIFTEN. eik - 2013-11-09 13:25:44 Super æggekage. Skifter dog bacon ud med stægt røget spæk. Så snakker vi en karakter 12 anonym - 2013-10-30 19:33:32 Lækker lækker Æg'Kav ;) Takker! Majbritt pedersen - 2013-08-12 16:35:18 Vender tilbage til denne opskrift igen og igen.. Den smager godt ser godt ud og er super nem og hurtig.. Tak cecilie - 2013-04-14 20:14:24 super duper æggekage men man bliver lidt puhh efter man har spist den Natascha - 2013-04-02 20:41:06 Damn en lækker æggekage! Kan varmt anbefales, lækker, luftig og nem at lave (: Plet - 2013-03-12 13:47:01 Jeg kom lidt peberfrugt i og det smagte faktisk godt. Caramba - 2013-02-26 16:20:08 Den eneste rigtige æggekage. Let at lave og kan varieres i det uendelige, og lykkes hver gang.. Dingenot - 2012-10-17 21:46:32 Brugte CremeFine i stedet for fløde for at holde fedtprocenten nede. Dingenot - 2012-10-17 21:30:24 Smagte super godt og var dejlig luftig, vi brugte dog kalkun bacon tern og stimler og puttede en smule kyllinge krydderi i ( kryddersalt til kyllingekød ). Allan - 2012-10-11 18:12:47 fantastisk opskrift, istedet for bacon bruger jeg pepperoni som jeg ligger på æggekagen når den har været i ovnen 5-7min. og istedet for at bruge et ovn fast fad så bruger jeg folie bakker på samme størrelse som en skive rugbrød. mindre opvask og ser flot ud når den står på en tyk stive frisk rugbrød. Jannie - 2012-08-30 08:40:30 Super lækker æggekage, dog bruger jeg ikke skinke men dobbelt så meget bacon til at ligge ovenpå også en masse frisk purløg. Den er både luftig og dejlig. Herfra kommer der 10 point :0) Jørgen - 2012-08-25 20:03:51 Efter at have læst kommentarerne besluttede jeg mig for at undlade bagepulver og i stedet piske æggehvider og æggeblommer hver for sig med en elpisker. Piskede hviderne helt stive og blommerne godt luftige. Vendte æggene sammen med fløde, krydderier og skinketern og kom det i et ovnfast fad. Bacon kom jeg rå ovenpå og gav det hele ca. 35 minutter ved 200 grader (lavede til 4 pers.) Det blev utrolig godt og æggekagen fik en rigtig flot højde. Bacon blev fint stegt selvom det lå ovenpå æggemassen, dog ikke så sprødt som hvis det var lavet ved siden af, men hvis man vil gøre det let kan det klart anbefales. Tak for en god opskrift. Blikkenslageren - 2012-08-22 10:20:00 Super æggekage, jeg stegte baconen på bagepapir i ovnen imens jeg lavede æggemassen klar, og brugte derefter baconfedtet til at smøre det ovnfaste fad med, og så var ovnen jo forvarmet. perfekt resultat. Rent 10 tal herfra Henriette - 2012-07-15 21:31:49 Kanon lækker æggekage!! Selv ungerne er vilde med den :o). Idag har vi suppleret med kartoffeltern (rester fra igår). På den måde bliver den jo mere "solid" og mættende til mange munde.. Og smager fantastisk. Desuden kan man jo putte hvad som helst i, efter behag.. Tomater på toppen f.eks :o). Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne