Vildsvinemørbrad med figenkompot

Vildsvinemørbrad med figenkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinemørbrad

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 små vildsvinemørbrad (230-250 g stk.)
 olivenolie
 salt
 peber
1 spsk.friske rosmarinblade
 
 Figenkompot:
6 friske figner
1 spsk.smør
0.5 dl.portvin
0.5 spsk.honning eller brun farin
 salt
 peber
 evt.1 dråbe balsamicoeddike
 
 Tilbehør:
 pillekartofler eller frisk pasta
 kogte grøntsager f.eks. rosenkål
 
Opskrift:
Afpuds mørbraderne for hinder. Rul kødet i salt, peber og rosmarin. Brun det forsigtigt på alle sider i olie i en sauterepande. Læg låg på panden og dæmp varmen. Lad kødet stege stille 15-18 minutter, måske mere, alt efter kødets tykkelse. Tilsæt evt. 1/2 dl vand. Tag tilsidst kødet op, pak det ind i alufolie og lad det hvile mindst 5 minutter. Vask og halver fignerne og sauter dem forsigtigt i smør. De må ikke få farve. Pas på, de ikke går i stykker. Tilsæt salt, peber, honning og portvin, og lad fignerne dampe møre under låg ved svag varme, 3-5 minutter. Smag kompotten til med balsamicoeddike. Hæld evt. skyen fra stegepanden ned i kompotten, og lad denne danne sauce. Skær kødet i skiver på skrå, og server det med figenkompot, kogte grøntsager og pillekartofler eller nykogt båndpasta med en smørklat.





karakterer:
Opskriften er vist 22735 gange,
og udskrevet 592 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu