Vildsvinemørbrad indbagt i butterdej med kyllingesoufflé

Vildsvinemørbrad indbagt i butterdej med kyllingesoufflé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinemørbrad

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1-2 stk.Vildsvinemørbrad (600 g.) (almindelig svinemørbrad kan anvendes)
200 g.Udrullet butterdej
 
 Souffléfars:
300 g.Kyllingefilét i tern
50 g.Morkler (eller anden årstidssvamp)
1 bdt.Havesyre og frisk basilikum
2 dl.Piskefløde
1 Æg
 Salt
 peber
 
 Sauce:
1 spsk.OSCAR Svinebouillon
2 dl.Vand
2 dl.Sauterne (eller anden Muscatvin)
1 spsk.Dijonsennep
1 bdt.Friske estragonblade
3 dl.Piskefløde
50 g.Smør til montering
 Salt
 peber
 Evt.ca 5 g majsstivelse til jævning
 
Opskrift:
Mørbraden afpareres for sener og brunes på panden i smør, krydres og køles. Kyllingekød kommes i blender og køres sejt med salt, peber og æg og fløde tilsættes, blendes blank uden at skille. Den blanke fars røres i skål med hakkede krydderurter og lægges på den udrullede butterdej, sådan at den passer med længden på mørbraden. Rulles sammen og kommes på en smurt bageplade, pensles med æg og drysses evt. med blå birkesfrø. Bages i forvarmet ovn ved ca. 180° i 20-25 min. Skæres i skiver umiddelbart før servering. Må gerne være let rosa og skæres i repræsentative skiver ved servering.

Sauce:
Sauterne eller anden Muscatvin kommes i varm gryde og koges ind til det halve, tilsættes vand, sennep og svinebouillon og indkoges til det halve, herefter tilsættes fløden, indkoges igen og monteres med smør, jævnes evt., tilsmages med salt, peber og estragonblade i passende stykker. Saucen skal være flødefarvet og kan evt. smages til med lidt dansk lynghonning. Giver ca. 1/2 ltr færdig sauce.

Serveringsforslag:
Retten kan serveres med kogte hvedekerner og rabarber-fersken kompot.





karakterer:
Opskriften er vist 18125 gange,
og udskrevet 463 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu