Gratineret svinemørbrad med allioli
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg et snit på langs af mørbraderne, åbn dem og skær dem i hver tre stykker.
Varm olien op med krydderurterne. Brun mørbradstykkerne godt. Læg dem i et ovnfast fad og drys med salt og peber.
Fordel et pænt lag allioli på hvert stykke og sæt dem i en 200 grader C. alm. ovn i 14 minutter. Serveres med tomatmarmelade, stegte asparges og godt brød. Allioli: Lad brødet suge eddike, pres derefter det overflødige eddike af. Brækkes i små stykker og blendes sammen med hvidløg, salt og æg. Tilsæt olien langsomt til en passende konsistens. Smag til og rør lidt honning i. Tomatmarmelade: Varm alle ingredienserne op i en gryde og lad det koge ind uden låg for svag varme i to timer. Stegte asparges: 12-16 friske grønne asparges renses og ristes hurtigt i lidt olie. Drysses med lidt groft salt og serveres straks. |
|
Opskriften er vist 33039 gange,
og udskrevet 647 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2015-05-14 20:45:24 Super lækker måde at tilberede svinemørbrad på. Tænker dog, at man sagtens kan anvende kyllingesnitsler eller andet kød/fisk, hvis man har lyst til det. Synes det tager meget lang tid at lave atollen i blender, fordi der er så lidt væske i. Kan med fordel laves i minihakker eller tilsvarende. Jeg gav kødet 18 min på 200 grader ved almindelig ovnvarme. Det blev let rosa. Så hvis det ønskes gennemstegt, skal det nok have fem minutter mere. Men en dejlig ret, hvor atollen blev lækker gylden på toppen af kødet. Mette - 2011-08-26 11:22:29 til aiolien skal man ikke bruge hele ægget... kun blommen Berit - 2011-01-01 15:44:48 det er en kanon lækker ret, men kom ved en fejltagelse til at komme honning i tomatmarmeladen, men det blev den nu ikke ringere af. Det er en ret der det absolut kan anbefales Hanne - 2010-09-03 10:10:32 vil ikke kallede marmelade men kompot og synes godt at den må få bare lidt mere sukker Per - 2010-06-22 13:43:30 Mener 2 timer til tomatmarmeladen er alt for meget, vi gav den kun 10 minutter og resultatet kan ses på billedet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne