Appelsinkage med chokolade
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt af : Mums..! Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smør en springform ca. 20 cm. i diameter.
Pisk sukker og smør/margarine sammen i en skål til det er let og luftigt. Tilsæt æggene lidt af gangen og pisk grundigt efter hver gang. Vend forsigtigt melet og bagepulveret i. Del kagedejen i to dele. Kom kakao og mælk i den ene halvdel og rør til det er blandet. Bland appelsinsaften og den revne appelsinskal i den anden halvdel. Kom skefulde af de to blandinger i den smurte bageform og træk forsigtigt de to blandinger ud i hinanden med en spisepind eller lignende for at opnå en marmoreret effekt. Lad kagen bage i en forvarmet ovn ved 190 grader C. alm. ovn i 25 min. eller til den føles elastisk. Lad kagen køle af i formen i et par minutter inden den lægges over på en bagerist og køles helt af. Til glasuren røres flormelissen med så meget appelsinsaft at den får en smidig konsistens. Læg glasuren på kagen og det stivne lidt. Dekorer til sidst med et tyndt stregmønster af smeltet chokolade. Tips: Da min veninde og jeg lavede kagen smeltede vi ikke smørret/margarine. og var bare sukker-smør klumper. og det er også fint nok. Kom gerne reven appelsinskal fra en hel appelsin i stedet for en halv. I stedet for smeltet chokolade kan man også sagtens bruge chokolade-glasur. og vi kom heller ikke helt så meget glasur på da vi synes at det bliver for sødt. |
|
Opskriften er vist 85705 gange,
og udskrevet 1417 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Bonnie - 2014-02-02 18:14:44 Så står den i ovnen. Er lidt spændt på den da jeg synes dejen var meget lidt flydende eller hvad man skal sige. Havde lidt svært ved at blande det rundt med pind. Men nu må vi se :) anonym - 2013-01-09 15:58:00 Så er kagen i ovnen, er spændt på om den er god! Simone - 2012-04-04 18:41:02 kan den fryses? anonym - 2009-01-17 10:52:41 hvor er det bare dejligt med forslag til hvordan kagen kan blive bedre eller hvordan man kan udskifte nogle af tingene, hvis man ikke er indehaver af det hele. :) vil glæde mig til at lave den i dag. :) Sussi og Stof - 2005-01-01 01:01:01 Den kan laves med makroner som erstatning for appelsinskralden, appelsinjuice istedet for den friskpressede. hakkede chokolade med appelsin-krokant og mandler er et godt supplement i den kakaoholdige dej. Det skal lige siges at O-boy, Nestle eller hvad det nu hedder er ok hvis man ikke har rigtig kakaopulver. Server kagen med mint-is - det gør kagen frisk og ikke nær så sød. caroline - 2005-01-01 01:01:01 jeg glæder mig til at prøve den=:O) sasja - 2005-01-01 01:01:01 den er god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne