Svinemørbrad med flødesovs
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel Indsendt : |
|
|
Fjern alt overflødigt fedt og sener fra mørbraden. Skær en lomme i den, der ca. er ¾ af dens bredde.
Fyld så hakket persille i den, (det kan evt. også være andre krydderurter man kan komme i, det er kun fantasien der kan sætte grænser) og bind den sammen med noget snor, så det ikke falder ud. Krydder derefter mørbraden med salt og peber.
Del gulerødderne i 8, og løget i 4 stykker, og kom det sammen med mørbraden på en pande med fedtstof, og brun den af på alle sider.
Læg derefter mørbraden i et ildfast fad, og kog panden af. Hæld så væden over mørbraden, og stil den i ovnen i ca. 30 - 45 min. alt efter hvor stor mørbraden er.
5 - 10 min. før den er færdig, tages den ud af ovnen, og væden sis fra, og kommes i en gryde. Mørbraden stilles igen i ovnen, med lidt vand i bunden. Kog fonden op, og tilsæt fløden. (Hvis der ikke er nok fond, kan der evt. tilsættes lidt vand og en kraftterning) Jævn saucen, og kom kulør i.
Tag mørbraden ud af ovnen, skær den i tykke skiver, og server.
Retten kan f.eks. nydes med haricots verts og kartofler.
|
|
Opskriften er vist 45102 gange,
og udskrevet 604 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Kenny Meyland - 2011-02-13 15:11:46 der står intet om temp. på ovnen... skal man baer regne med de 200 eller skal den ha mindre varme af hensyn til saftigheden og smagsvedligeholdelsen...?? Mette - 2008-11-02 00:43:01 Meget god opskrift, som giver en fin og ikke tør mørbrad med en himmelsk sovs, hvor kraftterningen er helt overflødig (jeg kom tørrede tomater ned sammen med grøntsagerne i fadet). Persillen gør den rigtig lækker. I har glemt at skrive, hvor varm ovnen skal være. Jeg valgte 200 grader og det passede fint. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne