Mørbrad vendt i nødder med sur-sød papajakompot
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Kødet - Afpuds mørbraden for bimørbrad, sener og hinder eller bed slagteren om det. Bland hasselnøddeflager, en kvist finthakket timian, salt og peber. Vend mørbraden i sammenpisket æg og derefter i nøddeblandingen. Varm olien på en pande ved god varme. Brun mørbraden på alle sider. Læg kødet i et ildfast fad og sæt det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege ca. 30 minutter. Bruger du et stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65-70 grader. Tag kødet ud og lad det hvile i ca. 15 minutter.
Sursød papajakompot: Hak rødløgene og chilien fint. Skær papajaen midt igennem, fjern kerner og skræl, skær frugtkødet i små tern. Kog hvidvinseddike, rødløg, chili og sukker i et minut i en gryde. Tilsæt papaja og lad det koge ved svag varme i 5-10 minutter under låg. Smag til med citronsaft, paprika, salt og peber. Mørbraden skæres i skiver og anrettes ovenpå kompotten. Pynt med små timiankviste. Tips: I stedet for chili kan man bruge 1/2 rød peberfrugt. I stedet for papaja kan bruges fx, gul peberfrugt eller tomater uden kerner. Hvis mørbraden steges til en centrumtemperatur på 65 grader, er den svagt rosa - ved 70 grader er den gennemstegt. |
|
Opskriften er vist 7335 gange,
og udskrevet 195 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne