Japansk mørbrad med wasabikartofler
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker Fedtfattig opskrift Oprindelsesland : Japan Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i en skål med Teriyakisauce. Lad dem marinere mindst ½ time i køleskab.
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande. Drys med salt og hæld vand ved kartoflerne. Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter. Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter. Rør wasabi op med vand og dryp det over kartoflerne. Tag limeskal fra til pynt. Skær skallen i tynde strimler. Skær tomaterne i halve. Drys med hakket løg. Krydr med salt og peber. Rør 1 spsk. limesaft med olie og kom dressingen over. Steg mørbradskiverne på en grillpande 1-2 minutter på hver side. Tips: Du kan lave din egen Teriyakisauce af 3 spsk. sojasauce, 2 spsk. sake eller tør sherry, 1 tsk. sukker og 1 tsk. finthakket frisk ingefær. Mørbradskiverne kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab. |
|
Opskriften er vist 104784 gange,
og udskrevet 7690 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (13 stemmer) |
|
Kommentarer RM - 2018-06-12 10:36:58 Wasabi pasta eller Wasabi pulver? Yogi - 2014-05-03 19:21:19 Virkelig lækkert - min første oplevelse med teriayki, men absolut ikke den sidste. Jeg lavede selv marinaden, da det ikke bliver meget nemmere. The Raver - 2010-02-24 20:10:28 Fantastisk god mad bort set fra det med Teriyakisauce. Jeg brugte noget andet. Men ellers god opskrift. ELSKER JAPANSK MAD!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne