Japansk mørbrad med wasabikartofler

Japansk mørbrad med wasabikartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Japan

JapanKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Japansk mørbrad med wasabikartofler, billede 4 Japansk mørbrad med wasabikartofler, billede 1 Japansk mørbrad med wasabikartofler, billede 2 Japansk mørbrad med wasabikartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
1 dl. Teriyaki (Sojasauce) 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Wasabikartofler:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
2 spsk. Wasabi Wasabi er en pasta af japansk grøn peberrod

1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 15 gram.
1 dl. 100 gram.
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tomatsalat:
2 Lime
400 gram Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
1 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i en skål med Teriyakisauce. Lad dem marinere mindst ½ time i køleskab.

Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande. Drys med salt og hæld vand ved kartoflerne. Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter.
Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter. Rør wasabi op med vand og dryp det over kartoflerne.

Tag limeskal fra til pynt. Skær skallen i tynde strimler. Skær tomaterne i halve. Drys med hakket løg. Krydr med salt og peber. Rør 1 spsk. limesaft med olie og kom dressingen over. Steg mørbradskiverne på en grillpande 1-2 minutter på hver side.

Tips:

Du kan lave din egen Teriyakisauce af 3 spsk. sojasauce, 2 spsk. sake eller tør sherry, 1 tsk. sukker og 1 tsk. finthakket frisk ingefær.

Mørbradskiverne kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab.





karakterer:
Opskriften er vist 104710 gange,
og udskrevet 7662 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8956 (2132 kcal)
KJ pr. Pers. 2239 (533 kcal)
Vægt ialt 2738 gram
Vægt pr. Pers. 684 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 327 KJ (77 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 9.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-06-12 10:36:58
Wasabi pasta eller Wasabi pulver?

  -   2014-05-03 19:21:19
Virkelig lækkert - min første oplevelse med teriayki, men absolut ikke den sidste. Jeg lavede selv marinaden, da det ikke bliver meget nemmere.

  -   2010-02-24 20:10:28
Fantastisk god mad bort set fra det med Teriyakisauce. Jeg brugte noget andet. Men ellers god opskrift. ELSKER JAPANSK MAD!!!