Kogt torsk med nyt tilbehør

Kogt torsk med nyt tilbehør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Diverse torsk

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kogt torsk med nyt tilbehør, billede 4 Kogt torsk med nyt tilbehør, billede 1 Kogt torsk med nyt tilbehør, billede 2 Kogt torsk med nyt tilbehør, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 torskesteak
 eddike
 salt
 hele peberkorn
 torskerogn
 torskelever
 
 Sennepssovs:
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
5 dl.kogevand fra torsken
1 dl.mælk
2 spsk.fiskesennep
1 tsk.salt
 
 Tilbehør:
 fiskesennep
 røget spæk
 hårdkogte æg
 rødbeder
 asier
 agurk
 peberrod
 
Opskrift:
Start med at lave tilbehøret til denne ret, da torsken skal serveres absolut nykogt.

Rogn og lever koges i hver sin gryde.
Rognen kan med fordel pakkes ind i pergamentpapir, så er der mere hold på den under kogningen ca 45 minutter.

Sennepssovsen tilberedes, og det røget spæk skæres i små terninger.
Tag det bare rigeligt for det svinder hurtigt i skålen, når retten står på bordet.

Lav en række små skåle med hakkede, hårdkogte æg, rødbeder, agurk, asier og peberrod.

Kom derefter torskestykkerne i en gryde med vand, der lige netop dækker fisken, tilsæt eddike, salt og peber.
Lad fisken simre 10-15 minutter eller til benet er let at løsne og server straks.





karakterer:
Opskriften er vist 87467 gange,
og udskrevet 1611 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-13 20:38:15
Jeg har fået ødelagt torskeretten med de kære flæsketerninger stegt med løg. Kokken siger sådan skal det serveres.? Øv Det var ikke sagen, når man er vant til kun dejlige sprøde stegte flæsketerninger

  -   2010-07-20 01:42:58
Skønt med egnsretter... På Tåsinge spiser vi også dette tilbehør...

  -   2008-12-31 17:48:55
Jeg giver JBM ret, min barndom var dog i fiskerbyen Grenå. Vi fik så derudover revet gulerod og en smør-løgsovs til, det sidste noget min færøske mor havde bragt med sig. RD

  -   2006-12-29 23:35:47
Husk også lige kapers og bacon i rækken af de små skåle, så er den lige som jeg har lavet de sidste 10 år.

  -   2005-01-01 01:01:01
Der er ikke noget nyt i det tilbehør - sådan har jeg fået serveret torsk siden min barndom i Gilleleje. Altså de sidste 50 år.

  -   2005-01-01 01:01:01
Rogns kogetid?