Okse leverpostej - Okseleverpostej

Okse leverpostej - Okseleverpostej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Oksekød - Okselever

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
225 g.okselever (evt. kalvelever)
125 g.smør
1.5 dl.oksekødssuppe (evt. vand m. oksebouillon)
1 dl.Piskefløde
25 g.sigtet spelt (evt. hvedemel)
15 g.kartoffelmel
15 g.østershatte (evt. 30 g champignon)
1 løg (60g)
81.5 tsk.salt
0.33 tsk.knust timian
0.25 tsk.sort peber
1 ml.hvid peber
 
Opskrift:
Leveren skylles. Eventuel hinde skæres fra. Leveren hakkes - gerne flere gange - igennem kødmaskinen. Hak løget sammen med østershatte, som er kogt op i suppen (der er også mulighed for i stedet at blende mindre stykker af ingredienserne sammen med lidt suppe).

Spelt og kartoffelmel røres i levermassen sammen med krydderierne. Smeltet varmt smør røres i. Slut af med at tilsætte varm suppe og fløde.

Levermassen hældes i en smurt form

Bages i vandbad i ca. 45 min. ved 160 grader.





karakterer:
Opskriften er vist 36355 gange,
og udskrevet 872 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-02 10:24:30
Hakkede leveren 3 gange og det syntes at være fint. Jeg lavede 10 doddelt portion, brugt dog kun den halve mængde smør og det gjorde bestemt ikke resultatet ringere - der er rigeligt med fedtstof i postejen s det er ikke nødvendigt at smøre formen. ( goe til fryseren )