Fransk leverpostej (Lyon)

Fransk leverpostej (Lyon), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Svinekød - Svinelever

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
350 g.svinelever
200 g.kalvekød
100 g.champignon
2 tomater
1 æble
1 løg
2 spsk.olie
3 spsk.smør
4 spsk.hvedemel
4 dl.fløde
2 æg
 salt
 peber
 Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Leveren hakkes 2 gange gennem maskinen sammen med kalvekødet. De rensede champignons hakkes og steger sammen med ituskårne tomater, løg, æblesnitter i olien, og derefter hakkes også dette igennem maskinen. Smør, mel og fløde bages op, æggene piskes i, derefter levermassen og krydderier. Hele massen hældes i en smurt form (den skal være ret stor og rumme 1½ liter). Bager i vandbad i ovnen i ca. 1 time. Afsvales og vendes forsigtig ud.

Baconskiver lægges over postejen og udenom ærter, asparges og de fyldte tomater. Disse kan evt. fyldes med champignons- eller kantarelstuvning og gratineres i ovnen i 10 minutter, men ærterne kan også serveres til. -Voila!

Tips:

Denne franske leverpostej er meget delikat og serveres ofte i hjemlandet som en hovedret til en middag eller til en stående souper.





karakterer:
Opskriften er vist 33833 gange,
og udskrevet 720 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-08-08 06:20:29
Æg i en varm opbagning!?!?!?

  -   2019-04-03 07:25:26
Hvilken temperatur?

  -   2018-06-29 06:00:40
Øhh ved hvilken temperatu skal den bages?

  -   2017-02-18 14:49:58
Hvor mange grader?