Po'mans jambalaya (Créolsk gryde med røget landskinke)

Po'mans jambalaya (Créolsk gryde med røget landskinke), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Oprindelsesland : Cajun

CajunIndsendt :      Red :
Po Po Po Po
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.Tasso skinke eller svensk røget landskinke, skåret i mellemstore tern
275 g.Andouillepølse (ca 3 pølser) eller anden stærk hvidløgspølse, skåret i mellemstore tern
5 mellemstoreløg skåret i store tern
1 bundtgroft hakket bladselleri uden top
2 mellemstoregrønne peber hakket i store tern
1 dåseflåede tomater
500 g.Uncle Bens eller anden forkogt (parboiled) ris
100 g.smør (helst usaltet) eller margarine
4 laurbærblade
4-5 fedhvidløg
1 spsk.Cajun Sunshine Sauce
1-2 spsk.Creole Seasoning (tilsat lidt efter lidt, følg opskrift)
5 dl.vand eller kyllingebouillon
 evt 1 øl i stedet for noget af bouillonen
 
Opskrift:
Smelt noget af smørret i en stor stegepande, krydr med en spsk Creole Seasoning og steg ca halvdelen af de grofthakkede grøntsager i små 20 minutter.

Hensigten er at trække det bitre ud af grøntsagerne og lade det sødlige træde frem. Skrab panden godt indimellem. Hæld det over i en skål, mens skinken og Andouillepølsen steges for sig selv drysset med en tsk Creole Seasoning. Efter kødet steges den anden halvdel af grøntsagerne med det sidste Creole Seasoning. Denne portion skal kun sauteres i små fem minutter for at bevare sprødheden.

Hæld de tre lag over i en tyk jerngryde og tilsæt de flåede tomater, hvidløg, laurbærblade, Cajun Sunshine. Lad simre i ti minutter. (Hertil kan man forberede retten i god tid)

Tilsæt ris, væde og eventuelt endnu en tsk Creole Seasoning og lad det hele koge op og simre i 5-10minutter. Sluk derefter for blusset, og lad gryden stå med låg på, til risene er møre. De må ikke være udkogte. Risene koges sammen med det øvrige for at optage smagen fra kød og grøntsager.

Serveres med Cole Slaw Salad og evt et stykke brød.

Jambalayaen kan også serveres med et par grillstegte Chicken Wings marineret i en blanding af Oyster & Shrimp og drysset med Go Cajun Poultry som tilbehør. Po'Mans Jambalaya blir til Rich Mans Jambalaya, hvis man supplerer med kalkun eller kyllingstykker, rejer eller anden skaldyr.

Tips:

Retten kan laves vegetarisk: Kødet erstattes med for eksempel auberginer, squash og gulerødder. Den lagvise fremgangsmåde er den samme. For at opnå den røgede smag tilsættes et par dråber Hickory Liquid Smoke.





karakterer:
Opskriften er vist 45244 gange,
og udskrevet 427 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-09-28 17:33:55
Denne opskrift stammer fra min kogebog "Kulinariske Postkort", hvor der findes flere opskrifter fra Cajun Køkkenet.

  -   2013-02-09 12:41:18
En oplysning til Lone ang. Creole Seasoning. Da vi selv skal prøve denne ret i aften, var jeg en tur på nettet og fandt opskriften på det. Den er med alt målt i spskf: 2 1/2 paprika, 2 salt, 2 hvidløgspulver, 1 kværnet sort peber, 1 løgpulver, 1 cayennepeber, 1 tørret oregano og 1 tørret timian. Det skal bare blandes, men jeg tror, at jeg vil prøve at støde i en morter, da det må give et bedre miks

  -   2009-04-18 10:52:36
Kilden til opskriften er ikke anført, men jeg kan fortælle, at opskriften er kopieret fra gocajun.dk - Peter Abrahamsens hjemmeside om mad og musik. Det kunne være interessant at få bonusoplysninger om, hvad Cajun Sunhine Sauce og Creole Seasoning er, og hvilke krydderier det eventuelt kan erstattes af.

  -   2006-12-21 15:48:09
hvor får man hickory Liquid Smoke - har forsøgt at få fat i det, men kan ikke finde det nogen steder