Culottesteg i ovn
Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte Indsendt af : LB Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fedtlaget ridses helt igennem.
Stegen gnides grundigt med salt, peber og hvidløg og lægges i en lille bradepande smurt med olivenolie.
Der hældes lidt koldt vand ved og bradepandens i ovnen ved 225 grader (205 grader i en varmluftsovn).
Stegen brunes indtil vandet begynder at koge, det tager ca. 15 min. Temperaturen sænkes til 175 grader (160 grader) og stegen videresteger ca. 30 minutter til den har en kernetemperatur på 49 grader. Derefter hviler stegen under stanniol og tildækket med fx en grydelap. Efter ca. 15 minutter vil stegen være pænt, jævnt rød. Bradepanden skylles godt med med lidt vand og den dannede sky sættes i fryseren til fedtet er størknet tilstrækkeligt til at det kan skummes af (smagsmæssigt kan det være en fordel at beholde lidt af fedtet i skyen). Skyen bruges til sovs. Den kan jævnes eller blot koges ind med fløde. Tips: Som sommertilbehør til okseculotte kan bruges en kold kartoffelsalat, grøn salat, flutes og hvidløgssmør. Temperatur: 55-60 C rødt/rosa 60-65 C svagt rosa 65 C gennemstegt |
|
Opskriften er vist 305523 gange,
og udskrevet 4779 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (41 stemmer) |
|
Kommentarer kim - 2016-11-06 16:37:15 den stiger nemt 10 til 15 grader i hviletiden så 55 er for højt jeg vil os tage den ud omkring 50 grader anonym - 2016-01-22 15:58:42 stegen stiger nemt 10 grader mens den hviler. så er vi også lige over de 55 grader... Anita Anita - 2015-12-31 11:16:54 Kernetemperaturen skal op over 55 grader da der ellers kan efterlades bakterier, desuden er kødet stadig råt ved 49 grader! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne