Chokoladekage med kærnemælk

Chokoladekage med kærnemælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Chokoladekage med kærnemælk, billede 4 Chokoladekage med kærnemælk, billede 1 Chokoladekage med kærnemælk, billede 2 Chokoladekage med kærnemælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
4 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
25 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Glasur:
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smørret blødgøres og røres godt med sukkeret til en ensartet masse, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen.

De tørre ingredienser sigtes sammen og røres i skiftevis med kærnemælken til en ensartet masse.

Den hældes i en smurt bradepande ca. 23x33 cm. Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader C alm. ovn i ca. 30 minutter.

Efter afkøling glaseres den med glasuren og drysses med reven chokolade.





karakterer:
Opskriften er vist 444569 gange,
og udskrevet 9116 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (89 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18080 (4304 kcal)
KJ pr. Pers. 1506 (358 kcal)
Vægt ialt 1532 gram
Vægt pr. Pers. 127 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1180 KJ (281 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 51.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-07-10 17:02:08
Kender den som Bondekonens chokoladekage

  -   2015-06-08 16:29:28
Hej. Med 50g kakao smager den så meget af det el? på billed ser den utrolig mørk ud. Spørg fordi jeg ikke er til for meget smag af kakao/chokolade.

  -   2013-03-13 15:28:20
Jeg elsker denne kage som min mor altid lavede. Jeg tilsætter gerne valnødder og chocoladestykker for at give den lidt ekstra

  -   2012-06-21 18:06:07
Denne Chokoladekage kom mig i hænde fra min mor´s gamle kogebog fra hun gik på "kost"skole - da det var brugt at piger var piger og mænd mænd... gerne kokos på toppen;-)

  -   2011-07-02 14:36:28
Jeg har bagt denne kage mange gange! Den er super lækker.. Denne gang vil jeg prøve at lægge et lag af Dr. oetkers chokolade mousse ovenpå kagen når den er bagt, det håber jeg bliver godt! :)

  -   2010-10-17 16:42:36
jeg laver dem som muffins med chokolade stykker. Så de er ikke tørre :)

  -   2009-09-14 20:41:41
det smager utrolig godt, bliver dejlig blød og svampet, samt holder sig frisk længere, hvis man erstatter halvdelen af mælken med et af de store glas æblemos (ca 450g)

  -   2009-04-06 18:47:56
Jeg har bagt denne kage i årevis, og det har været klassens kage til begge mine unger i hele deres skoletid. Jeg har ændret den lidt (lidt sundere). Tager kun halvdelen af sukkeret og har erstattet margarinen med 3/4 dl Becel. Vi synes, at appelsin smager godt sammen med chokolade, så jeg kommer ca. 3 spsk Sunquick (koncentreret appelsinsaft) i dejen og også i glasuren. Det gør den friskere. Det er en AMO opskrift, som der står, og den hed Mors chokoladekage oprindeligt - har den originale. P.S. Kærnemælk kan med fordel bruges i mange kager, synes jeg, de bliver "lettere" af det.

  -   2008-10-10 11:42:32
Kagen er højelsket selv efter mange mange år. Kom lidt stærk kold kaffe i dejen. Og skal der kræses ekstra - bliver den flækket og lagt sammen igen med rom- eller cognakcreme.

  -   2008-03-21 11:33:36
den er faktisk endnu bedre dagen efter, det er som om smagen har "sat sig"... dette er vores foretrukne chokoladekage!

  -   2006-12-05 10:59:37
Den er god. Naboens søn er fuldstændig vild med den, og det siger ikke så lidt. Den kan klart anbefales :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg har bagt den kage i 30 år uden at vide hvor den kom fra.