Bondekager er traditionelle svenske julesmåkager
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Sverige Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
De usmuttede mandler hakkes groft.
Rør potasken ud i lidt vand.
Alle ingredienserne røres. æltes til en fast den som rulles til en 5 cm tyk pølse (hvis dejen er blevet for blød lægges den i køleskabet et kvarters tid og rulles til en pølse, når den er blevet kold). Lad pølsen hvile i køleskabet til næste dag. Skær pølsen i skiver på ca. 3 mm. Læg kagerne på bageplader med bagepapir. Bages ved 180 grader C. alm. ovn på næstøverste rille til de er blevet gyldne 7-10 minutter. Køles ned på rist og lægges i dåse. Tips: Når kagerne er nybagte vil de være helt sprøde men efter lidt tid bliver de seje, og det er sådan de skal være |
|
Opskriften er vist 40382 gange,
og udskrevet 599 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.7 (66 stemmer) |
|
Kommentarer runa - 2005-01-01 01:01:01 er lækre smager fantastisk er nemme at lave ja alt godt her fra |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne