Vørtbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Sverige Indsendt : |
|
|
Smelt fedtstoffet, Hæld det i en skål og tilsæt porter og maltøl.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt salt, pomerans, fennikel og sigtemel.
Ælt rugmel i til dejen er glat.
Stil dejen til hævning 1 time.
Slå dejen ned og del den i 2 stykker, som formes til runde brød, der lægges på bageplade med bagepapir.
Efterhæves i 30 min. Pensles med maltøl eller porter. Bages ved 200 grader i ca. 45 min. Bank i bunden af brødene, lyder de hule er de færdige. Afkøles på en bagerist. Tips: Vörtbrød er et traditionelt svensk julebrød. Oprindelig brugte man øl-urt(=vört) som er et biprodukt ved ølbrygning, som dejvæske i brødet deraf navnet. Øl-urt kan ikke fås i handlen mere, men en blanding af porter og mørk hvidtøl/malt øl skulle give brødet den rette smag. Ejen kan yderligere tilsættes 1 spsk. stødt anis og/eller 2 dl. rosiner. |
|
Opskriften er vist 12007 gange,
og udskrevet 212 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne