Grov limpa
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Sverige Indsendt : |
|
|
Dag 1:
Koge oppe vandet og slå der over mel og hørfrø i en bunke. Rør om og arbejde skoldningen til den er vel blandet. Dæk over og lad stå i stuetemperatur. Rør sammen surdejen i en anden bunke. Dæk over og stil varmt. Koge bykernerne efter anvisningen på pakningen. Dag 2: Hæld skoldningen og surdej i en stor bunke. Rør ud gæret i lidt vand og rør den sammen med øvrige ingredienser. Arbejde dejen smidig og lad hæve i 30 min. Arbejde dejen og del den i to dele. Form hver del til to limpor, som lægges i smurte forme. Hæv brødet til kanten af formen. Bage i nederste del af ovnen i 15 min i 225 grader og herefter 40 min i 175 grader. Læg folie over når limporna fået fin farve. Stjälp oppe bröden snarest og indpakke i de i viskestykke. Skær først i dem efter et døgn. Lad dem modne 2 døgn inden dybfrysning. |
|
Opskriften er vist 10180 gange,
og udskrevet 150 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Vibeke Kok, UMEÅ - 2008-04-29 11:04:45 Oversætningsfejl: "Bunke" på svensk betyder "skål" på dansk! Det blir et værre søleri hvis man lægger ingredienserne i en dansk bunke på bagebordet! Læg dem altså i en skål og undgå slasket. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne