Svenske Limpa
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Sverige Indsendt : |
|
|
Surdej:
Bland vand, gær, honning og rugmel. Dæk dejen med plast og lad dejen stå i stuetemperatur mindst en dag men gerne længere. Skoldning: Kog vandet op og hæld der over rugmelet i en stor bunke. Arbejde eller slå dejen kraftigt med en stor træske eller 5 min i en stor køkkenmaskine. Dæk til. Koge kummen op i vandet. Lad stå og køle til dejen skal blande. Rør surdejen i det skoldede rugmel når det har svalet til 37 grader. Lad hæve mindst en time. Slutdej: Rør ud gæren i vandet. Tilsæt gær, kommen med kogevandet, sirup og salt til skoldningsdejen. Arbejde hvedemel i til en meget fast dej. Dejen må arbejdes meget kraftigt. Dæk dejen og lad den hæve en time. Læg dejen på et melet bord og ælt den let. Del i to dele hvilket formes til runde og sprækkefrie limpor. Smør pladen bare under limporna. Prik med gaffel og hæv limporna langsomt 40-60 min. Sæt limporna på nederste rille i 225 grader C. Bag i 15 min med bare undervarme hvis det er muligt læg bagepapir over limporna de første 15 min. Sænk temperaturen til 175 grader C med både over og undervarme. Bag i 40 min til. Pensel limporna med letmælk mod slutningen af bagningen således at de bliver blanke. Lad limporna køle langsomt under et viskestykke. Tips: De skal modne 1-2 om dagen inden de skærs i skiver. Limporna har lang holdbarhed uden frysning. |
|
Opskriften er vist 11989 gange,
og udskrevet 193 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Lennart - 2018-12-20 20:39:26 Hvad mener i 🤔 Vibeke Kok, UMEÅ - 2008-04-29 11:14:47 Oversætningsfejl: "Bunke" hedder "skål" på dansk! (En dansk bunke hedder en hög på svensk!) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne